1-Octubre Referèndum

Estem en un moment decisiu per a la nostra història. Queden poques hores per l’1 d’octubre i us portem quatre aplicacions i webs per a estar preparats aquest diumenge i aconseguir que la democràcia sigui la vencedora d’aquesta important jornada.

 

Telegram: com WhatsApp, però més segur

Ja vam parlar fa uns mesos de Telegram, una alternativa més segura al WhatsApp amb pràcticament les mateixes funcions que la popular aplicació. Telegram està jugant un paper fonamental durant el procés ja que, canals com el de l’Assemblea Nacional Catalana difonen la informació oficial i contrastada a més d’instruccions en qüestió de minuts. Us hi podeu afegir aquí: https://t.me/AssembleaXarxes

 

Firechat: la recomanació d’Assange

Julian Assange ens va recomanar aquesta aplicació, Firechat, amb la qual podem crear un xat entre persones sense necessitar Internet, ni dades, ni cap tipus de connexió. De fet, la podries utilitzar fins i tot en un avió. Pot ser útil si ens tallen els mètodes de comunicació habituals. La podeu descarregar en dispositius Android i iOS.

 

On votar?: l’aplicació oficial

Si encara no saps on et toca votar o et trobes amb algun conegut que no ho té clar, ho pots consultar en aquesta aplicació oficial per a Android o en aquest Bot de Telegram que fa la mateixa funció.

 

Tor Project: proxy per visitar webs censurades

I donada la censura que ens han imposat en centenars de pàgines web necessitem un servei VPN que ens permeti veure les pàgines web censurades. Aquí podreu seguir totes les instruccions per instal·lar un proxy i com utilitzar-lo.

 

A banda d’aquestes útils eines que us acabem de presentar, també us volem deixar uns quants consells perquè aquest diumenge tot surti a la perfecció:

Tenir a mà aquest mòbil: 697 83 29 11. Els advocats dels Drets l’han habilitat per si et detenen.
Portar bateries de recanvi per si hem de passar molta estona al col·legi electoral, fent cua o protegint-los.
Seguir les fonts oficials a Telegram o Twitter.
No difondre informacions dubtoses si no sabem, al 100%, que la font és fiable.
Mantenir la calma i, sobretot, VOTAR!