El “vals” dels Nokia i els politonos que es descarregaven per MMS han passat a la història. Però avui en dia anem tots gairebé amb el mateix so quan sona el telèfon. Potser perquè tots els que ens ofereixen són igual d’horrorosos o potser perquè, ara que tot és configurable, canviar la musiqueta ja no ens sembla tan atractiu. El resultat és que quan sentim el maleït sorollet, correm tots a mirar la pantalla, “és el meu?”

Hugo Verweij és un enginyer de so a qui, per deformació professional, tot això resultava encara més molest. per això va crear Cleartones, sons minimalistes per a les trucades i les notificacions del teu smartphone.

 

Screen Shot 2013-11-17 at 11.17.13

Screen Shot 2013-11-17 at 11.16.57

 

Segons explica, aquests sons són “fets a mà” i a diferència dels sons actuals, són poc intrusius i molt funcionals. Es senten clars per part del seu propietari però no molesten a tothom que ens rodeja.

 

Ara per ara ofereix tres col·leccions (a la seva web en podeu escoltar una mostra):

  • Cleartones Pure: pensat amb la simplicitat en ment, suaus i agradables (millor per a qui no els necessita en entorns molt sorollosos… o a qui sordeja una mica, com jo…)
  • Cleartones Organic: per als més puristes, sons creats amb instruments acústics, metall, fusta, vidre…
  • Cleartones Classic: els primers Cleartones, sons electrònics subtils, minimalistes i més tradicionals.

 

Cada col·lecció de tons (per trucades o per notificacions) val 10$, si volem tots els tons d’una col·lecció són 17$, i per als que ho volgueu tot, podeu tenir tots els Cleartones per 35$.

Per a posar-los a l’iPhone només els hem de descarregar i instal·lar via iTunes. També són compatibles per a Android i Windows Phone.

Si no esteu convençuts però us intriga, podeu provar-los “pagant amb un tweet” i us deixarà descarregar dos sons de cada col·lecció.

 

Screen Shot 2013-11-17 at 11.17.21

 

I el vostre smartphone com sona? Jo estic tan farta del so habitual que sovint simplement el tinc silenciat i el sento per la vibració…