Bon dia! Què us han portat els Reis? Entre d’altres coses, espero que un bon cap de setmana per gaudir-ne, descansar i posar-vos al dia de les notícies més curioses, interessants, de vegades ridícules però entretingudes que hem trobat per la xarxa.

Aquesta setmana hem llegit…

…no vam ser a temps d’incloure-ho en el darrer recull recopilatori de l’any, però ens hem topat amb aquest recopilatori dels 30 millors “doodles” (els diferents dissenys del logo de Google que commemoren dates especials) d’aquest 2011. Aquest és un dels meus preferits, en homenatge a Harry Houdini:

…seguint encara amb els darrers enllaços de temàtica nadalenca, us porto aquest vídeo “viral” de l’Hospital Sant Joan de Déu. Els treballadors, pacients i col·laboradors van fer una “flash mob” amb el títol “Res ens atura, ens movem pels nens”. Les visites que rebi el vídeo contribuiran fins al febrer a finançar el programa “Hospital Amic” del centre que ajuda els nens hospitalitzats a tenir-hi una estada el millor possible:

…és el moment de fer-se propòsits d’any nou i un dels que ens fem és (irònicament, ho sé), intentar “desconnectar” una mica més.  Per això m’ha fet gràcia aquesta notícia que arriba d’Alemania: els treballadors de la companyia Volkswagen han pactat que només rebran emails a les seves Blackberries corporatives 30 minuts abans de començar a treballar i fins a 30 minuts després de plegar dels seus horaris. La resta del temps i els caps de setmana podran trucar però no rebran emails per poder “desconnectar” com cal. Com ho veieu? Creieu que ho hauriem d’aplicar aquí?

…també us porto un parell d’apps que s’acaben de presentar relacionades amb Catalunya. En primer lloc, la iniciativa turística Girona10 (que promociona la ciutat amb hotels i menús a 10€ el proper cap de setmana) una app gratuïta amb tota la informació per a que tots els visitants gaudeixin de la millor ciutat del món (accepto que potser estic una mica esbiaixada…):

 

…una altra app que s’ha presentat recentment és la del Nàstic de Tarragona, convertint-lo en un dels primers clubs de la LFP en oferir als seus seguidors tota la informació relativa a l’equip a través d’una aplicació. Podeu trobar la versió per a iPhone, per a iPad o per Android, totes gratuïtes.

 

…llegim que l’aplicació web Pinterest, de la qual vam parlar fa poc, ha crescut en el darrer any fins a convertir-se en una de les xarxes socials amb més tràfic, apuntant-se a la lliga dels “grans” com Google, Facebook o Tumblr. Si encara no la coneixeu, esteu tardant!

 

…realment sembla que hi ha apps per a tot, però hi ha una cosa per a la qual, fins ara, no n’hi havia: dirigir un país. Això sembla que està a punt de canviar ja que el govern britànic ha comunicat que un grup d’experts està desenvolupant una app personalitzada per a l’iPad del primer ministre David Cameron. No han donat gaire detalls però podria incloure estadístiques, informació gubernamental, notícies i tweets a temps real.

 

…en notícies (potser) més frikis, els mega fans d’Apple, els col·leccionistes frikis i els que li busqueu un novio més guai que en Ken a la vostra Barbie, podreu comprar a partir de febrer per “només” 99,99$ la primera figureta realista i articulada de Steve Jobs. Admeto que m’ha passat pel cap i crec que ja sé on la posaria… 😉

 

…seguint amb aquest nota mac-friki, us porto aquesta imatge (sense font ni sense gaire més informació) de merchandising d’Apple dels 80. Crec que no calen comentaris, però en el fons, us agradaria tenir alguna d’aquestes peces tan elegants:

 

…i per acabar, no un, si no DOS vídeos d’animalons (un llagardaix i una granota) jugant amb pantalles tàctils amb la llengua. Com ho sentiu, crec que és un d’aquells casos de veure per creure, i acceptar que probablement juguen millor que tu:

Bon cap de setmana! Vaig a jugar amb les joguines que m’han portat! :-)

Recordeu que hem estrenat unes noves subscripcions a Betes i Clicks. Ara podeu triar entre rebre totes les nostres actualitzacions per correu o rebre només una newsletter mensual amb el millor de cada mes i continguts exclusius.

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament