Avui no només és divendres, sinó que tenim un cap de setmana amb previsió de pont i comencen les Fires de Girona , així que, a disfrutar-lo! Aquesta setmana hem treballat molt i hem llegit que…

…parlant de les Fires, avui comença el concurs de fotos per twitter #FiresGirona. Per participar només cal que twittegeu les vostres fotos d’aquests dies a Girona amb el hashtag #FiresGirona. Teniu fins el dia 6 i els premis inclouen una reflex digital Canon, una nit d’hotel i un sopar excel·lent al barri vell. Consulteu aquí tota la informació.

.

…que el president Obama, després de tocar el tema Twitter, facebook i YouTube ara també s’ha creat un Tumblr en preparació de la campanya electoral de l’any que ve. Al tumblr Obama for America, la idea és que els ciutadans hi poden deixar missatges, històries, comentaris… i pel que hi ha es veu molt dirigit als estudiants universitaris o joves que entren al mercat laboral amb la situació actual de precarietat.

.

…a cals Obama deuen ser molt competitius amb tot el tema 2.0 perquè, no volguent ser menys, Michelle Obama ha començat a twittejar des del compte de Joining Forces (una associació per la protecció de les famílies militars). I fins i tot tenim un vídeo del seu primer tweet!:

.

…si sou habituals de YouTube sabreu que el nivell dels comentaris sol ser bastant deplorable, una mica com el Gran Hermano de les converses online. No hi ha res millor que agafar una cosa com aquesta que sembla no tenir remei i treure’n un benefici: us presento el generador d’insults YouTube. Funciona com una mena de cercador d’insults, gràcies al gran volum de comentaris idiotes que hi ha acumulats, podem trobar la manera d’insultar algú a partir de qualsevol terme. Per exemple, si cerques Barcelona, et diu entre altres coses que deus ser madridista i que tens mal gust musical (ha!), que llest! 😉

.

…com que aquest dilluns és “Halloween” als llocs on no celebren la castanyada, no podíem deixar passar aquest recull sense portar-vos alguna idea de disfressa. Encara no he decidit si és absolutament adorable o friki, però la propera ocasió que tingui, jo també vull anar de logo de Firefox:

.

…ja ho sospitavem, però aquest estudi sobre l’ús dels media i les noves tecnologies entre els nens de 0 a 8 anys als EUA, ho confirma: cada vegada comencen més joves! És un estudi complet que val la pena, però entre les conclusions més interessants, aquí veiem la freqüència d’us de l’ordinador. Gairebé una quarta part dels nens entre 5 i 8 anys l’utilitzen a diari:

.

…aquesta setmana ha sortit a la venda l’esperada biografia de Steve Jobs de Walter Isaacson. En podeu llegir un fragment, concretament una explicació sobre perquè duia sempre el seu “uniforme” de jersei de coll alt negre i texans.

.

…els homenatges Steve Jobs encara generen notícies curioses, la més sorprenent amb la qual ens hem topat ha estat aquest vídeo creat per uns admiradors a la botiga Apple de Munich: un Steve fet de post-its! Via @daniel_julia.

.

…en altres notícies Apple que no us sorprendran si heu provat la nova aplicació d’iPhone “Buscar amics”: la possibilitat de saber on és algú en detall i per sempre a través del seu móbil ja ha causat el primer divorci. Ups!

.

…i per acabar, el vídeo simpàtic de la setmana per acabar-la amb un somriure: aquest fragment de “Barrio Sésamo” del 1984 on una classe de nens de parvulari responen a la pregunta “què és un ordinador?” i ens ensenyen com l’utilitzen. Em pregunto on deuen ser aquests nens ara, són tots milionaris a Silicon Valley? Els jocs que utilitzen crec que a la meva escola no van arribar fins ben entrats els 90…

Bon cap de setmana! No us deixeu els paraigües! :-)

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament