Per aprendre a programar online trobem un gran ventall de possibilitats, des de cursos i tutorials, a e-books i manuals, i per descomptat, aplicacions i plataformes que busquen oferir tot el necessari perquè aprenguis a escriure codi.

En aquesta última categoria comptem amb Programming Hub, una aplicació per iOS i Android que busca ser com duolingo però per aprendre programació de forma interactiva.

Amb Programming Hub tens accés a una sèrie de lliçons sobre diferents llenguatges de programació que han estat creats per ajustar a la mida d’una pantalla mòbil, el contingut mostra l’essencial i busca que l’experiència sigui en part com un joc.

Compta amb més de 5.000 exemples de programació i segments de codi per ensenyar-te a través d’il·lustracions, proves i reptes que pots anar mirant des del teu mòbil en qualsevol moment i qualsevol lloc. Petites lliçons per a programar des del teu mòbil que poden ajudar a iniciar-te en el món de la programació.

Els llenguatges que s’inclouen són variats: Javascript, C, C ++, C #, Swift, Python, R, Java, i també pots aprendre sobre HTML/CSS i intel·ligència artificial. Gran part del contingut és gratuït, està lliure d’anuncis i disponible en 15 idiomes, incloent-hi espanyol. També hi ha contingut prèmium addicional pel qual pots pagar des de l’app, però si decideixes fer servir només la part gratuïta, et resultarà més que satisfactòria.