L’app del moment, Vine, és com l’Instagram dels vídeos, una nova aplicació i xarxa social que et permet compartir instants en bocins de sis segons (en bucle). Com a curiositat, aquesta app és propietat de la gent de Twitter i probablement per aquest fet, el seu llançament ha vingut acompanyat d’un gran rebombori.

Per ara la app es pot descarregar gratuïtament només per a iOS a l’iTunes Store. Quan hi entrem ens demana registrar-nos i, com era d’esperar, ho podem fer amb el nostre usuari de Twitter. Ja podem començar a enregistrar vídeos. Per a fer-ho hi ha un petit tutorial, però és molt senzill: apuntem la càmera cap al que volguem gravar i posem el dit sobre la pantalla. Mentre no l’aixequem, es va gravant i quan treiem el dit, s’atura. Podem enfocar cap a un altre cantó i tornar a gravar posant de nou el dit a la pantalla. I així fins que hem omplert els 6 segons disponibles. ës més fàcil del que sona, s’ha de provar!

Un cop creat el vídeo genera un bucle que es va reproduïnt sense parar, semblant a un gif animat. Pots afegir-hi un comentari i compartir-lo dins la mateixa aplicació Vine o a Twitter o a Facebook (similarment al que es pot fer amb les fotografies d’Instagram).

L’aplicació té funcions per a trobar amics i contactes a través de l’agenda del telèfon, dels teus contactes a twitter, cercant per nom o convidant als que encara no hi són. També podem explorar els Vines que comparteixen els usuaris d’arreu del món, mirant-ne una sel·lecció dels millors o explorant-los per temàtiques i etiquetes:

El sistema de gravació dóna peu a molta creativitat i a la possibilitat de crear vídeos amb tècniques estil “stop-motion” casolanes. Com us podeu imaginar els usuaris ja estan intentant treure-li tot el suc. Aquí us poso alguns exemples de Vines curiosos:

 

 

Com tot el que toquem els humans, sembla que hi ha qui ja hi ha trobat un ús més extrem i des de fa uns dies l’app està restringida a majors d’edat degut a la possibilitat de trobar-hi pornografia. Suposo que per trobar-ne dependrà de la gent a qui segueixis! Hi ha gent molt creativa! :-)
El millor de tot és que ara en comptes de fotos del plat de menjar, podrem compartir-ne la preparació o com es va buidant el plat, i en comptes de fotos del gat, serà entretingut veure’n vídeos fent volteretes i altres monades que fan les bèsties. Tinc molta curiositat per veure quin suc en treu la gent!

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: