Aquesta setmana per la xarxa hem trobat unes quantes novetats, noves apps i funcionalitats llançades per algunes de les grans xarxs. I com sempre, alguna curiositat de les que arranquen un somriure… i de les que escandalitzen!

Teniu una estoneta? Doncs som-hi…

Aquesta setmana hem llegit…

 

… aquesta entrevista interessant amb Paul Mockapetris, creador del sistema DNS (les denominacions per dominis a Internet) a la Contra de La Vanguardia. Parla del passat, present i futur de la xarxa i pronostica que les xarxes socials tindran una segona revolució cap a fer-les més útils per a millorar les nostres vides.

.

…que la gent d’Expedia, un portal de viatges molt popular, ha creat una app interessant que resol un problema habitual dels viatgers: fem moltes fotos de les nostres vacances però després no tenim temps d’organitzar-les per a crear-ne bons records. La seva app, de nom “Find your story”, t’ajuda amb una interfície interactiva a introduïr fàcilment la informació del viatge i recupera les fotos a través de Facebook i Instagram per a crear “un àlbum de fotos” en format vídeo. Evidentment després el pots compartir a la xarxa. Em sembla una idea simpàtica, a quí podeu veure’n un vídeo:

.

…la gran novetat de la setmana ha estat el llançament de l’app Vine per part de Twitter. Ja li hem dedicat un article a fons al blog aquesta setmana. Un aspecte interessant és l’ús que en poden treure les empreses, per exemple, té molt potencial en alguns sectors com la moda. Aquí trobareu un recull de primers casos de marques utilitzant Vine, per exemple un equip de futbol o unes gominoles:

.

Quora, la xarxa social de preguntes i respostes (molt útil per quan vols fer recerca sobre temes en que hi ha grans experts), ha llançatdins la seva plataforma un sistema de creació de blogs. Perfecte, diuen per aquells que volen seguir desenvolupant els seus continguts al voltant d’una temàtica que dominen i tenir així seguidors interessats:

.

…una de les curiositats (lingüístiques) de la setmana és el fet que el govern francès ha definti que la traducció oficial de “hashtag” al francès sigui “mot-dièse”, que pel que he entès, significa “mot sostingut”, jugant amb el significat del símbol “coixinet” que sembla (ep! però no és!) un sostingut en notació musical. Per contrastar he comprovat què recomana el nostre Termcat i sembla ser que en català, el concepte correcte és “etiqueta”.

.

…l’altra curiositat de la setmana (o escàndol, depèn de com veieu aquestes coses) és l’app “Bang with friends”. Es tracta d’una aplicació web on et registres amb el teu usuari de Facebook i et permet assenyalar confidencialment amb qui de la teva llista d’amics “te n’aniries al llit”. La teva informació romandrà en secret a menys que alguna de les persones en qui estàs interessat utilitza l’aplicaicó i et correspon amb el mateix desig. Llavors tot és trobar el moment suposo. I tot això amb una interfície de disseny, a l’estil Pinterest. És com “Amor a primera vista” (perquè no ho tornen a fer a Tv3?) però més “a saco” i més 2.0! (nota: si us fa gràcia, mireu el seu apartat que explica “how it works” 😉 NSFW )

.

…en temes més seriosos, llegeixo a cals amics de Bits Catalans que el tema dels Informer (pàgines i comptes anònims a les xarxes socials des dels quals s’escampen rumors amb més o menys mala intenció) ja ha acabat en 6 denúncies als mossos d’esquadra a Catalunya. Arrel d’això i la preocupació d’educadors, pares i gent normal que no troben divertides les injúries, la Generalitat hi està treballant i negociant amb Facebook per a que col·laborin en aturar el fenòmen, sobretot quan aquest afecta a menors d’edat.

.

…la setmana passada parlàvem de Weibo, el “Twitter xinès” que s’està posant de moda entre les celebrities. Doncs ara, gràcies a l’Enric (amic de Betes i Clicks des de fa anys) vosaltres també hi podreu entrar amb la seva “Guia ràpida de Weibo per a catalans”, al seu blog Xinès per a catalans. Registreu-vos-hi i publiqueu… aprendre mandarí us portarà una mica més de temps però tot és començar!

.

…i per acabar una mica d’auto-bombo: fa uns dies em van gravar una entrevista parlant sobre Betes i Clicks i ElGiroscopi al meu estudi i s’ha emès al programa Tendències de La Xarxa de televisions locals. Aquí podeu veure tot el programa, molt interessant si no el coneixeu, o veure només el fragment sobre Betes i Clicks:

Bona setmana!