Ja el tenim aquí! El cap de setmana i el recull de notícies!

Aquesta setmana hem navegat i hem llegit que…

Facebook ja és líder a a majoria de països, superant algunes de les xarxes socials “locals” que encara resistien. Ha passat per davant de Hyves a Holanda, de Orkut al Brasil, de Gree, Mobage i Mixi al Japó. Encara resisteixen alguns competidors com les russes V Kontakte i Odnoklassniki però el “mapa” avui en dia ja és practicament tot “blau”:

 

 

…si heu estat seguint el tema de la legislació “anti-pirateria” que es proposa des Estats Units, conegut com a SOPA, us recomano aquest article del NYT que explica per als “no iniciats” la història de com va néixer i propagar-se el moviment de protesta a la xarxa. Per ara sembla que les protestes han estat prou significatives per a que els governants americans post-posin la redacció de la llei fins que hi hagi un consens. Seguirem atents a com es va desenvolupant el tema i com ens pot afectar.

 

…a aquestes alçades, tampoc serà aquí que llegireu la notícia de que l’FBI ha tancat Megaupload, una web per a compartir arxius que s’utilitzava per allotjar-hi continguts com ara sèries de TV o pel·lícules que les feien accessibles a tots a través de la xarxa. Mentrestant, la indústria del cinema i la TV segueixen anant contra la lògica i ens neguen la possibilitat de veure els continguts que volguem, quan volguem i còmodament des de casa a través d’Internet a canvi d’uns pocs anuncis o un petit cost. Seguim havent d’esperar a que Antena 3 compri els drets, les dobli, les emeti a les tantes i desordenades. Fantàstic. Per als que teniu síndrome d’abstinència de Megaupload, penseu en instal·lar això, fer un cop d’ull aquí i aquí i llegir això (tot i que els enllaços d’aquest darrer article estan anticuats).

 

…la notícia friki i que fa tota la pinta que no durarà gaire, és l’obertura d’una discoteca a Brazil (en una zona propera a l’Amazones) inspirada en Facebook. No és molt sutil la inspiració… a veure què hi diu en Zuckerberg!

 

 

…potser us sorprendrà que no hagi estat així fins ara, però les estadístiques de les companyies d’anàlisi com Nielsen mostren que el 2011 per primera vegada les ventes de música en format digital van superar les ventes d’altres suports “físics”. Ja no és una revolució, és la realitat i el present.

 

…hem descobert també que hi ha una app, de nom “Words with Friends” (un “scrabble” per a jugar amb l’iPhone) que a banda de ser molt entretingut i bo per practicar l’anglès, pot servir per a trobar-hi el teu futur marit i fins i tot per a salvar-te la vida. L’haurem de provar!

 

…per als que sou més d’Android, esteu de sort, sobretot si us agrada el manga i si sabeu llegiren japonès. S’ha editat un cómic en aquesta llengua que explica les aventures de Google i els diferents proveïdors d’Android, convertits en (com no!) estudiants adolescents amb faldlla curta. Hi ha Motorola, Samsung, LG… entre d’altres, i també Apple, que (evidentment!) és el dolent (el veieu allà a l’esquerra? la de la dreta de tot és Motorola… no sé perquè està tan ben *ahem* dotada ? o_O)

 

 

…i per acabar, hem trobat aquesta entrevista amb Bill Gates emesa els darrers dies a la televisió, on el creador de Microsoft comenta sobre la naturalesa de la seva relació amb Steve Jobs i com el va afectar la seva mort. Aquí en podeu veure un fragment:

 

Bon cap de setmana!