No volem ser alarmistes, però ahir algú comentava que si avui nevava (com està fent) l’important era “portar el móbil ben carregat”. Se m’ha acudit que, a banda de la possibilitat de poder trucar algú (una utilitat que es veu que fa temps que tenen els smartphones) estaria bé tenir alguna app útil. No fos cas que en cas d’emergència, el telèfon només et servís per jugar a Angry Birds mentre arriben els equips de rescat…

 

1. ICE (iPhone 0,79€):

ICE (In Case of Emergency) és l’app bàsica per a tenir preparada per als equips d’emergència si t’han de socòrrer. Hi trobaran informació sobre qui ets, a qui han de contactar si et passa res, i hi pots afegir altres detalls com al·lèrgies, medicaments i condicions mèdiques rellevants que han de tenir en compte.

 

2. pMonitor (Android 1,37€):

Aquesta app et permet definir notificacions per a certes localitzacions que s’activen per GPS, per exemple, que t’avisi quan el móbil del teu fill detecti que ha arribat a l’escola. També inclou un “botó d’emergència” per demanar ajuda ràpidament i una funcionalitat interessant per a la gent gran: la possibilitat que envïi alertes si detecta (gràcies al moviment) que has caigut.

 

3. WikiHow (iPhone i Android Gratuïta):

App que dóna accés als articles (en anglès) de la web Wikihow on s’explica com fer qualsevol cosa. El més interessant és el “kit d’emergències”, un recull d’articles que es guarden al telèfon i que són accessibles sense connexió. Hi podem trobar solucions a situacions crítiques i algunes d’excepcionals: com atravessar un camp de mines o aterrar un avió, per exemple.

 

4. S.O.S First Aid (iPhone 0,79€)

Si el que necessites és informació mèdica de primers auxilis, aquesta app té articles i vídeos en castellà que expliquen com realitzar atenció d’urgència en cas d’accident, mentre esperem que arribi l’ajuda necessària.

 

5. SAS Survival Guide (iPhone 4,99€ i Android 4,49€)

Si ets d’aquelles persones que vius l’aventura, et serà útil aquesta app, un clàssic de la supervivència. Es tracta de la versió per a smartphone d’un bestseller basat en les tècniques de supervivència de les SAS (una força militar birtànica). Hi aprendràs sobre com utilitzar ganivets, sobreviure al desert, fer nusos, cuinar el que cacis per menjar… i inclou una brúixola i la possibilitat d’emtre missatges en codi morse.

 

6. Luz de emergencia (iPhone Gratuïta)

Una app que no costa res tenir i que té un utilitat molt concreta: fer que el teu telèfon faci llum i emeti un so de sirena. La llum pot ser intensa per servir de llinterna o intermitent per a que ens puguin veure en la foscor.

 

7. Safety Switch (iPhone 0,79€)

Aquesta app et permet determinar uns missatges per enviar automàticament a Facebook, Twitter si mai prems l’alarma. També pots programar que s’envïi un SMS, que soni una sirena, que s’encengui una llum potent o que truqui als serveis d’emergències. Bàsic per avisar amb un sol toc si t’estan intentant segrestar (sobretot si tens la sort que en Liam Neeson sigui el teu pare…).

 

8. Help Call (iPhone 2,39€)

Aquesta app és la manera més ràpida de contactar amb els diferents serveis d’emergència (policia, bombers, ambulàncies o amics que tu configuris) siguis on siguis del món. Té suport per a 126 països, està disponible en castellà i és ràpida i eficient: et detecta automàticament a quin païs ets i trucar només és un click en una interfície de 4 botons clara i senzilla.

 

9. SOS by American Red Cross (Android Gratuïta)

Aquesta app, creada per la creu roja americana i un doctor mediàtic que té un programa de televisió als Estats Units, proporciona narracions en vídeo pas a pas (en anglès) i demostracions per a poder saber com respondre en situacions d’emergència amb l’objectiu de salvar vides.

 

10. Winter Assistance (iPhone i Android Gratuïta)

Per acabar, l’autèntica app anti-nevades, creada per gent que viu en llocs on quedar-te atrapat al cotxe colgat de neu és una possibilitat més que remota. Si et quedes atrapat a la neu et permet: saber la teva localització exacta, avisar amics i familiars i saber quanta estona pots tenir el motor engegat sense intoxicar-te amb el monòxid de carboni o quedar-te sense gasolina. També inclou consells de supervivència en aquestes situacions i consells per a preparar un ” kit d’emergències hivernal” per portar dins del cotxe en tot moment.

Esperem que ningú necessiti aquestes apps ni avui ni mai, però que si calen, us puguin fer molt de servei!

 

Recordeu que hem estrenat unes noves subscripcions a Betes i Clicks. Ara podeu triar entre rebre totes les nostres actualitzacions per correu o rebre només una newsletter mensual amb el millor de cada mes i continguts exclusius.

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: