Aquesta setmana hem postposat el recull setmanal un dia, però no patiu que ja el teniu aquí! Una bona lectura de diumenge, no trobeu? 😉

Hem anat molt de bólit preparant un article a fons sobre les novetats a Facebook i la inesperada i trista notícia de la mort de Steve Jobs, però aquesta setmana hem tingut temps de llegir que…

.

…aquesta article al new York Times sobre Pete Cashmore, creador del blog Mashable (un dels millors blogs de tecnologia del món i que sempre ha estat una inspiració per a Betes i Clicks). El que va començar com un blog escrit per un estudiant de 19 anys ara és una emrpesa amb més de 40 empleats, 17 milions de visites mensuals i que col·labora amb les nacions Unides organitzant conferències sobre com les xarxes socials poden tenir beneficis socials (valgui la redundància) en el benestar de les persones.

.

…que el Wall Street Journal va fer un tour per a descobrir els millors “pitch” de start-ups d’Europa. D’entre les que es van presentar a Barcelona 6 van ser escollides, entre elles Change Your Flight, un servei que properament ens permetrà canviar els bitllets d’avió low-cost que no podem utilitzar i recuperar part dels nostres diners (nota: els fundadors són amics i clients). Si aneu a la web podreu veure el vídeo dels “pitch” de les empreses de Barcelona.

.

…hem estat parlant amb els impulsors de la iniciativa #salvemelcacaolat que, a través de Twitter amb el compte @vullcacaolat i a facebook fan difusió del hashtag per a que la marca de lacti més estimada de Catalunya no desaparegui per culpa de la mala gestió de l’empresa propietària actual. D’entre els possibles compradors, un dels més prometedors és Vichy Catalan que sembla que prometeria respectar la plantilla actual i mantenir l’estructura amb el mínim de canvis. Per això també ens animen a utilitzar el hastag #cacaolatxvichy. La decisió està en mans d’un jutge, hi podeu contribuïr twittejant, no em direu que ara que comença a refrescar no faríeu un Cacaolat calentet…mmm!

.

…que Instagram, amb només un any des que va estar disponible a l’app store, ja ha superat els 10 milions d’usuaris! Wow!

.

…us heu preguntat mai si estaveu “enganxats” al vostre telèfon? Uns científics han estudiat el comportament del cervell quan utilitzem un smartphone per veure si reacciona igual que amb les substàncies que sbem produeixen addicció… i resulta que la manera que el nostre cervell es comporta és similar a quan estem amb algú que estimem. Definitivament, el que ens passa és que estem enamorats dels nostres iPhones! 😉

.

…a finals de mes s’inaugurarà a Londres MyWorldShared, una exposició de fotos fetes amb Instagram. No sé si és la priemra que es fa al món però sembla interessant! Si teniu previst un viatge o esteu per Londres… pot ser un bon plan!

.

…que el diari Ara va publicar fa uns dies un article sobre els blogaires catalans de viatges que ens expliquen les seves voltes al món i ens porten d’aventura des de les pantalles de casa nostra, entre ells els amics Marc Serena de La volta dels 25 i Francesc Balagué de Ruta Baobab, tots dos guanyadors de Premis Blocs Catalunya. Si sou subscriptors de l’Ara podeu llegir-lo online i si, no al blog de Ruta Baobab el trobareu sencer en imatges.

.

…i per acabar, la curiositat de la setmana ve a càrrec d’Adidas, que per a una campanya web (en alemany) va realitzar aquest muntatge, “La cara de la marató” amb un recull d’imatges preses amb 15 càmeres “instal·lades” a les cares de 15 participants a la marató de Berlin. Si hi passeu amb el ratolí per sobre veureu progressivament els efectes de córrer 42 kilòmetres. Molt original!

Que passeu un bon cap de setmana!

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament