Aquest cap de setmana si heu estat navegant per la xarxa segurament us haureu trobat amb un munt d’articles, obres, opinions, etc… al voltant de la figura de Steve Jobs. N’he trobat tants d’interessants que he decidit fer una excepció i publicar un recull d’enllaços un dilluns per a compartir-los amb vosaltres.

A Betes i Clicks vam publicar 15 enllaços per a fans de Steve Jobs quan es va retirar i una petita entrada en record de Steve Jobs el dia en que es va anunciar que havia mort. Si en voleu saber més us recomano que…

…llegiu aquest article (llarg) i molt ben escrit a la revista de tecnologia WIRED: Steve Jobs 1955-2011. També han editat un ebook amb els millors articles que han publicat sobre ell els darrers anys, el podeu comprar des de l’app d’iPad de Wired.

.

…feu un cop d’ull a aquesta galeria a la revista TIME de fotos dels homenatges arreu del món que els seguidors d’Apple li van fer:

.

…un altre gran article que narra la seva trajectòria en detall al New York Times: Apple’s Visionary Redefined Digital Age.

.

…l’homenatge en forma gràfica que ha sortit publicat en diaris de tot el món, obra d’un dissenyador de 19 anys de Hong Kong:

.

…una notícia sorprenent (o potser no tant): ja s‘han venut els drets per a fer la pel·lícula sobre la biografia oficial de Steve Jobs (per entre 1 i 3 milions de dólars). El llibre surt la setmana que ve a la venda.

.

…un altre homenatge visual, la portada de la revista New Yorker de la setmana vinent:

.

…un dels blogs més llegits de la xarxa Boing Boing va canviar durant unes hores el seu disseny habitual per aquest altre, d’estètica Mac “retro”. Si teniu un blog a wordpress el podeu posar també al vostre blog, ja que està disponible a la galeria de temes.

.

… una de les lectures més interessants amb que m’he topat és aquest article de la revista de negocis Fast Company que recull les anècdotes personals d’un grapat de persones que, en diferents circumstàncies, van conèixer Steve Jobs. Algunes de les meves preferides són la del nen de 12 anys que es rapava el cap amb el logo d’Apple i l’anècdota sobre l’homenatge que van fer a la web d’Apple quan va morir George Harrison (estava clar que l’Steve havia de ser fan dels Beatles!)

.

molt i molt emotiu aquest vídeo amb les paraules de Steve Wozniak, co-fundador d’Apple, recordant el seu amic, les seves aventures creant l’empresa, els seus grans trets i l’impacte que va tenir per ell sentir la malaurada notícia. Avís: al final hi ha llàgrimes d’emoció.

.

…la blocosfera catalana també era plena d’articles homenatge que us recomano, com aquest a Bits Catalans o aquest genial recull amb imatges dels primers ordinadors a Imatica.org. Al blog de Mossega la poma podem trobar el vídeo enregistrat a Btv amb diversos blocaires catalans del món Apple.

.

…i per acabar, “one more thing”, el millor record per a un gran líder que he trobat a la xarxa: un empleat d’Apple ha compartit algunes de les imatges que Steve Jobs va fer amb ells quan testejaven les funcionalitats del Photo Booth (l’app de fer fotos amb la web cam que ve per defecte amb els macs) el 2005. Una gran manera de recordar l’Steve. M’encanten!

Bon dilluns, afamats i esbojarrats, som-hi!