Una setmana més, un recull més de notñicies i enllaços per seguir desenredant la xarxa…

…un article molt interessant del New York Times sobre com cada vegada truquem menys i a menys gent i utilitzem per a comunicar-nos totes les altres alternatives que s’han popularitzat en els darrers anys: sms, emails… Curiós que, ara que els telèfons fan tantes coses, els fem servir per a tot menys per a trucar!

…l’infogràfic de la setmana parla sobre la indústria del móbil i sobre com han canviat els usos i les costums a l’hora de fer-ne us. Per exemple, al·lucinant la xifra dels que miren els seus dispositius alhora que la tele!

 

…des de MillorInglix (imprescindible per a aprendre anglès) ens parlen de Lang – 8, una altra aplicació per aprendre llengües amb ajuda de coluntaris que afegim a la nostra llista de recursos per aprendre idiomes.

…els de Google no hi ha setmana que descansin. Aquest cop han editat una revista trimestral dirigida als clients “business” i que tracta temes en profunditat amb articles escrits per personatges reconeguts en les seves respectives temàtiques. El disseny és impecable i el primer número està dedicat a “les dades”. Molt interessant, per exemple aquest article sobre el contingut viral de vídeo.

 

..ens assabentem que la RAE i YouTube han muntat una iniciativa per portar El Quijote a la xarxa i ja l’han completat: 2149 fragments de vídeo de persones llegint l’obra de Cervantes. Wow!

…i per acabar, el que ja fa temps que veníem sospitant… que les descàrregues no són les culpables dels problemes de la indústria cultural. Ho demostra un estudi de la London School of Economics que podeu llegir sencer aquí. Us recomano també la reflexió que en fa al respecte el conegut blogger Enrique Dans.