Novetat! Per primera vegada us portem un article escrit a “quatre mans” en col·laboració amb en @jordistardust de Música i Clicks, blogaire emergent i malalt de Spotify.

Ara que Spotify ja s’ha convertit en una part imprescindible de la nostra experiència diària musical, hem pensat que seria un bon moment per a fer un repàs d’uns quants elements clau per a treure’n més suc. Nosaltres a casa hem comprat un compte de Spotify Premium però només us caldrà ser-ne per als tres últims punts. Pagant o no, hi ha molt per aprofitar d’aquesta aplicació més enllà d’escoltar música.

1. Crea i comparteix llistes

Hi ha poques maneres més especials de compartir amb algú que aprecies que compartint una llista de música. Ho hem fet sempre, en forma de cassettes gravats a trossos de la ràdio o en cds amb el títol escrit en retolador. Amb Spotify no pot ser més fàcil. Podem crear les nostres pròpies llistes, tantes com volguem i de fins a 10.000 cançons cadascuna. Un cop creades les llistes a més, podem compartir-les amb els amics copiant-ne l’enllaç. Si no us queda clar com, fa un temps vam escriure un article on ho explicàvem més en detall.

2. Subscriu-te a llistes creades per altres

Una altra gran avantatge és poder deixar que els altres ens facin de dj’s :-) Podem escoltar les llistes que els nostres amics comparteixin amb nosaltres. Per exemple nosaltres volem compartir amb tots els aquí presents la llista de tot el que ha “sonat” a Música i Clicks. Si us agrada, podeu subscriure-us-hi amb el botó “+ Subscribe” i us quedarà guardada al llistat de llistes de l’esquerra per al futur.

Llocs on trobar llistes creades per altres: listasspotify.es, sharemyplaylists.com o aquesta web on es publiquen en format Spotify les llistes dels “top 4o”, per ara americanes, angleses i sueques.

3. Fes llistes col·laboratives

Qualsevol llista que creem pot editar-se en equip. Marcant-la com a col·laborativa això pot dir que qualsevol que la obri pot modificar-ne el contingut, afegint o treient cançons de la llista. Perfecte per preparar la música d’una festa tot i que els resultats poden ser… una mica eclèctics.

4. Connectar-ho amb Facebook

Si connectem els nostres comptes de Spotify i Facebook podem veure dins de Spotify mateix la informació de la música que els nostres amics a la xarxa social han compartit, així com veure quines llistes tenen ells creades o a les quals s’han subscrit (sempre que hagin fet aquesta informació pública. Vosaltres podeu decidir també què compartiu i hi ha la possibilitat de fer llistes privades (perquè tots escoltem de tant en tant coses de les quals no ens sentim orgullosos…). La llista amb tots els nostres amics que comparteixen Facebook i Spotify ens apareixerà en una columna a la dreta:

5. Fes una llista automàtica de les millors cançons

Si us hi fixeu veureu que per a cada cançó ens apareix a l’esquerra l’opció de marcar-la amb una estrella. És ideal per quan sentim alguna cosa que ens agrada especialment, agafar l’hàbit de marcar-la. Si ho fem, aviat disposarem d’una llista auto-creada amb les nostres cançons preferides a la qual podrem accedir des del menú de l’esquerra amb l’opció “Starred”.

6. Controla-hi tota la teva música

Pots importar a Spotify tota la música que tens a l’ordinador. La manera mes senzilla és sincronitzant la biblioteca d’Spotify amb la biblioteca d’iTunes. T’importa les Llistes de Reproducció i tot! Una vegada importades totes les cançons, l’Spotify busca quines d’aquestes cançons estan al seu catàleg i per tant podràs compartir amb la resta del món. Les que no disposa al seu catàleg es quedaran a la biblioteca i les podras escoltar sense problemes però no compartir. Amb tot això, tota l’experiència musical del teu ordinador la pots controlar des de l’Spotify.

7. Controla’l des del móbil

Des de qualsevol lloc de la casa pots utilitzar el teu móbil per a controlar Spotify a l’ordinador. Només cal que et baixis un petit programa a l’ordinador i compris una app per al teu telèfon. Hem provat la versió per Mac-iPhone/iPad anomenada Spot Remote, però n’hi ha d’altres, per exemple Spotget que funciona amb PC i Android o Remoteless amb PC i iPhone. Aquí en teniu més de llistades.

8. Escolta’l des del móbil

A partir d’aquest punt, ja no parlem de serveis gratuïts, però tot i això per a segons qui, valen la pena. Per tenir l’Spotify al móbil és imprescindible tenir un usuari Premium. Amb aquest tipus d’usuari i l’aplicació adequada al sistema operatiu del nostre móbil (Android o iOS), podem gaudir de l’experiència d’Spotify on-the-go, mitjançant connexió Wi-fi o 3G. Des del móbil podem fer cerques de tota la música d’Spotify, així com escoltar les nostres playlists i modificar-les. Ara sí, per fi el móbil concentra tota la nostra experiència musical fora de casa!

9. Escolta la música sense connexió a Internet

Un altre avantatge d’Spotify Premium és que et permet que les llistes estiguin disponibles sense connexió a Internet. Simplement, marca el botó “Offline Mode” (a la dreta a dalt de cada llista) i aquestes llistes es descarregaran per tal que en puguis gaudir sense estar connectat a la xarxa. Ideal per festes en locals foscos i amagats, o per rutes en zones on la cobertura no és gaire bona. Així mateix, es poden posar en el mode offline les llistes en el nostre dispositiu móbil, per tal de no consumir més dels Mb que ens permet la tarifa plana!

10. Spotify al cotxe!

I per acabar, us deixem amb la opció més “sofisticada”, per als més bojos de la música “on the road”. Amb un iPhone amb Spotify Premium i amb un accessori de transmissió d’FM podem tenir tota la música del món al cotxe! Els transmissors d’FM generen una emissora local de ràdio, a través de la qual s’emet el so que surt de l’iPhone. Senzill, i funciona bastant bé! Pel que hem pogut comprovar sembla que serà millor absteniu-vos-en si viviu a l’àrea metropolitana de Barcelona o només circuleu per allà: l’excés d’emissores no deixa cap freqüència lliure per poder emetre. Però a la resta de Catalunya… oli en un llum!

Altres articles que us poden agradar