Ja vam explicar l’altre dia, que aprofitant els Premis Blocs Catalunya (als quals participem) faríem un repàs a les diferents categories i en recomanaríem uns quants.

Després de les recomanacions de blocs corporatius que vam fer l’altre dia, aquesta vegada he fet un repàs per la categoria de blocs culturals, en recomano uns quants, però us recomano que s us interessa feu un cop d’ull a la llista sencera d’aquesta categoria.

Un bloc de cinema escrit en català que m’ha agradat, sobretot perquè no es limita a fer crítiques d’estrenes sinó que fa ressenyes de pel·lícules de diferents gèneres i dècades, completes amb imatges i fins i tot vídeos trobats a la xarxa i cites de frases del film que han cridat l’atenció a l’autor del blog. Com que sempre estic buscant pel·lícules que no conec perquè són clàssics o perquè em van passar desaparcebudes quan es van estrenar, em sembla un blog molt interessant per seguir.

En destaco una entrada on parla d’un curtmetratge francès de l’any 1956, “Le ballon rouge”, la història d’un globus que s’escapa per París que va ser guardonada amb la Palma d’Or a Cannes i un Oscar pel guió. Descobreixo gràcies a aquest blog que podem veure’l sencer a YouTube:

Aquest és un blog tan recomanable que m’extranya que no pertanyi a un organisme oficial o a una empresa de mitjans. Com el seu nom indica, recull propostes culturals a Barcelona: Concerts, Llibres, Cine, Restaurants, Exposicions

Ja he pres nota d’unes quantes coses que no coneixia, com un lloc on anar a gaudir de les postes de sol, o el primer restaurant Tibetà de la ciutat (imprescindible provar-lo!). El que més m’agrada però és que cada setmana a la columna dreta del blog hi inclou un resum de l’agenda setmanal i més avall, la cartellera, top de música i literatura

Picture 3

Aquest és un altre blog que m’ha cridat l’atenció. El seu autor s’especialitza en comentar notícies i temes relacionats amb la ciència ficció, la fantasia i el terror. Hi he trobat propostes divertides i curioses, i cal destacar que fins i tot van organitzar un Concurs de Relats Breus de Terror via Twitter! Podeu llegir tots els participants incloent el relat guanyador (que és boníssim) en aquest llibre en línia.

Picture 4

Finalment us recomano el blog d’un grup de música en català que encara no s’han fet tan “famosos” com els Mishima o els Manel però que com a mínim mereixen un premi de reconeixement per la originalitat de les seves lletres, que inclouen referències que van des de l’Amélie, passant per Ventdelplà fins als “kame-ames” (ni idea de com s’escriu!).

Al seu blog hi podem veure un munt de fotografies dels últims concerts i llegir les últimes notícies, com el fet que ja han acabat de gravar el segon disc, que ja tinc ganes d’escoltar! Us recomano que passeu pel seu MySpace i escolteu algunes cançons, com per començar “A Vegades”, tot un clàssic de la vida en parella. 😉

Picture 5

Us recordo que Betes i Clicks també es presenta als Premis Blocs Catalunya a la categoria de tecnologia. Si voleu votar-nos (ho podeu fer un cop cada dia!) només heu de clicar sobre la imatge:

Picture 2