Aquesta entrada és la continuació de l’anterior on explicàvem com organitzar el Gmail amb etiquetes i filtres. Aquesta és una opció més avançada però és opcional, potser amb les etiquetes i els filtres ja feu, simplement us la recomano perquè és molt pràctic per gestionar el correu.

Un cop hem organitzat el nostre correu amb etiquetes i filtres, podem passar a la fase 3 i configurar diverses safates d’entrada.

3. Configurar múltiples safates d’entrada

Anem al menú de configuració:

Picture 7I escollim la pestanya “Labs”:

Picture 8

Com explica el text, les funcions de Labs són les que encara estan de prova i no funcionen per defecte al Gmail a menys que tu les vulguis activar. Hi ha moltes funcions molt diverses. Us recomano que si teniu temps exploreu una mica. Moltes d’elles estan recomanades al manual per ser un “ninja del Gmail que vam comentar l’altre dia.

Avui escollirem la opció “Diverses safates d’entrada”, haureu d’anar baixant entre les opcions de Labs, està entre lés últimes de la pàgina, busqueu aquesta imatge:

Picture 9

Sel·leccionem “Habilita” i anem al final de la pàgina per “desar els canvis”. Ara us portarà a la safata d’entrada i veureu que us ha fet una primera classificació dels missatges així:

– a l’esquerra la safata d’entrada convencional

– a la dreta a dalt els missatges “destacats” (els que hem marcat amb l’estrelleta)

– a la dreta a baix els esborranys

Si aquesta vista ja et va bé, enhorabona, ja ho tens! Però si t’agradaria fer algun canvi, i sobretot, fer ús de les etiquetes i els filtres que t’has currat per organitzar els missatges, cal anar un altre cop a les opcions de Configuració i aquest cop sel·leccionar una nova pestanya que ens ha aparegut amb el nom de “Diverses safates d’entrada”

Picture 23

Aquí podeu editar el que veureu en els “panells” (les safates d’entrada adicionals). Com que és una funció experimental de Labs, no és molt intuïtiu, però no és difícil. Podeu fer-ho de moltes maneres, jo a continuació us posaré d’exemple explicaré com ho tinc configurat per si us serveix d’inspiració. Depenent de què utilitzis més i quines etiquetes hagis configurat ho voldràs d’una manera o una altra.

– em sembla pràctic tenir-hi els destacats així que al panell 0 deixem “is: starred” (starred vol dir “estrellat” 😉 ). Per que quedi clar, al requadre del títol del panell hi posarem “Importants”

– rebo molts (massa) missatges de Facebook i tinc configurat un filtre que els etiqueta automàticament i que els “arxiva”, és a dir, que no els rebo a la safata d’entrada principal (això ho vam explicar a l’altra entrada). Per això em resulta útil veure’ls en una safata d’entrada addicional. Posem al panell 1 “is: facebook” (o el nom de l’etiqueta que vulgueu) i el títol igual.

– fem el mateix amb els missatges que rebem de Twitter al panell 2

– al panell 3 hi he posat tots els missatges relacionats amb les vacances (els que vam etiquetar amb l’etiqueta Japó a l’altra entrada). Aquests no estan arxivats, és a dir, que encara els veig a la safata d’entrada però em va bé tenir-los organitzats tots junts sota el títol “Vacances”

La configuració queda així:

Picture 24

També teniu opcions per canviar el número de missatges que es veuen en cadascuna de les safates d’entrada addicionals així com la vista d’on apareixen aquests panells nous: a la dreta per defecte, a l’esquerra o a sota de la safata d’entrada principal. Desem els canvis.

Ara quan entreu al vostre correu veureu una cosa així (però, espero, una mica menys borrosa…):

Picture 4

I ja està! Espero que us hagi resultat útil! Si teniu algun dubte deixeu un comentari :-)

Si us agrada el blog i la informació que pengem, us convido a votar-nos als Premis Blocs Catalunya a la categoria de Tecnologia:

Picture 2

Podeu votar-nos un cop cada dia! 😉