Com que estic acabant de lligar tots els detalls de les vacances que començaré d’aquí un parell de setmanes (quines ganes!), he pensat que seria un bon tema per una entrada fer un recull d’enllaços útils per a qualsevol que vulgui planificar un viatge i tot el que cal organitzar: la ruta, l’allotjament, què veure, què evitar… Ho dividiré en dues entrades que publicaré avui i demà. Aquesta és la primera i la segona part la trobareu aquí.

1. Thorn Tree Forum

Picture 7Són els fórums online de la popular col·lecció de llibres de viatges Lonely Planet. Es divideix en “branques” per regions i països i, a més d’un arxiu enorme de discussions on segur que algú ja ha preguntat el que t’interessa, hi ha molt activitat i gairebé sempre et trobaràs un viatger desinteressat que et respondrà qualsevol dubte que hi plantegis.

2. Minube

Picture 8Creada per una empresa web espanyola, Minube.com és alhora xarxa social de viatgers i cercador de vols i hotels barats. Pots buscar informació pràctica i contingut creat per altres usuaris, compartir suggeriments, històries, fotografies i vídeos, etc.

Picture 103. Viatgeaddictes

Picture 12Aquesta pàgina, disponible en català, és “el web d’informació per al viatger independent i alternatiu”. Segons els propis creadors l’objectiu principal és compartir guies i diaris de viatges d’altres viatgers independents per ajudar a qualsevol que vulgui muntar-se un viatge per lliure.

Picture 11

4. Virtual Tourist

Picture 15Aquesta pàgina també recull contingut dels usuaris per crear guies de viatge de diferents destinacions, aquest cop en anglès. Té més d’un milió de membres i les recomanacions (n’hi ha per a un munt de destinacions) es classifiquen en diferents categories: hotels, restaurants, compres, coses a fer, coses a veure “fora de ruta habitual”, trampes per a turistes, perills, costums locals…

Picture 13

5. Tripadvisor

Picture 16Segurament ja la coneixeu, pero no esta de més recordar que aquesta web es un recurs super útil per a consultar abans d’escollir hotel o altres tipus d’allotjament. A mi a les centrals de reserves tots els hotels em semblen iguals, i m’encanta llegir les millors i pitjors opinions d’altres usuaris sobre un lloc abans de fer-hi una reserva.

I vosaltres, què feu servir? 😉

Continuarà…

demà recomanarem 5 enllaços més per als viatgers!