Després dels 5 primers enllaços que vam publicar ahir, seguim amb la llista de pàgines útils per preparar les vacances:

6. TripIt

Picture 24TripIt és una eina de planificació que et permet recollir en un sol lloc tots els plans relatius a un viatge: rutes, hotels, vols, trens, etc, tot ben ordenat. Idealment reenvies els emails de confirmació a TripIt i el sistema reconeix la informació i afegeix els teus plans a l’itinerari, però només funciona amb els serveis més populars a USA i UK (a mi em va funcionar bé amb una reserva de Ryanair).  De totes maneres, també ots afegir plans “manualment” així que és una bona manera de recollir totes les dades que tenim repartides en diversos mails de confirmació. TripIt també et fa suggerències, per exemple, si afegeixes un vol i un hotel, automàticament et proposa una ruta (via Google Maps) per com arribar-hi. Abans de marxar ho podem imprimir o exportar al nostre calendari. És fantàstic!

Picture 23

7. Dopplr

Picture 25Aquesta web està pensada per a gent que viatja molt i ho fa molt sovint (quina sort…). És com una mena de “diari” dels nostres viatges que també ens permet veure on són els nostres amics i veure si coincidim “per casualitat” per a veure’ns (va en “sèrio”). També recull suggerències i consells dels seus usuaris, s’integra amb altres serveis com Facebook i, cada cert temps t’envia un “informe” amb els viatges que has realitzat.

Picture 26

8. CouchSurfing

Picture 27CouchSurfing és una comunitat que posa en contacte gent que vol viatjar a una destinació amb gent que hi viu i ofereix un sofà per a passar-hi la nit. De fet també s’ofereixen llits i allotjament gratuït en general, consells per viatjar estalviant diners i en general per a “connectar” amb la gent del lloc que visites. Posen molt d’èmfasi en la seguretat i per això les recomanacions entre membres són molt importants. Una manera diferent de viatjar!

9. BlueWalks

Picture 29Aquesta web és d’una empresa catalana que ha creat una plataforma col·laborativa per a crear, trobar i compartir rutes a peu per a conèixer les ciutats i els països. Basat en Google Maps pots veure les rutes suggerides per altres membres de la comunitat, editar-les i compartir-les lliurement. Hi ha un munt d’idees de llocs per explorar i vere més enllà del que surt sempre a les guies de viatge de tota la vida.

Picture 28

10. Trourist

Picture 1Aquesta darrera web encara està en beta privada així que no l’he pogut provar (tot i que he demanat una invitació – hola!). Es tracta d’una comunitat per als que quan viatgen no volen “desconnectar” sino “connectar amb el món i nous móns”. Segons llegeixo, es tracta d’una empresa espanyola tot i que només està en anglès. Podeu veure quina és la idea en aquest vídeo (en anglès, i molt british):
[vimeo http://vimeo.com/4742498]

Bonus links: gràcies als lectors us deixo un parell de recomanacions més:

ViajarTranquilo.com: consells de salut per a viatgers, molt complet! (via @prensamenarini)

Wikitravel.org: com la famosa wikipedia però sobre destinacions per a viatgers. També està en diversos idiomes, amb força articles en català aquí. (via un comentari d’en Julio)

Gràcies! :-)

Si us ha agradat aquest recull d’enllaços, aprofito per recordar-vos que ens podeu votar als Premis Blocs Catalunya. Cliqueu a la imatge per a votar per Betes i Clicks:

Picture 2