Aquesta entrada és la continuació d’un altra que vam publicar fa uns dies, intentant fer un repàs de les xarxes socials que són populars arreu del món: Les “altres” xarxes socials (1)

Picture 1

Nasza-klasa.pl: Nasza-klasa és la xarxa social més popular de Polònia, el nom significa “la nostra classe” i està centrat al voltant d’escoles i universitats, cursos, promocions d’estudiants, etc. Es va fundar a finals del 2006 i sembla que ja té 27 milions d’usuaris (segons la wikipedia)

Picture 2

Odnoklassniki: Fundada el 2006, es tracta d’una xarxa social molt popular a Russia i altres països de l’antiga Unió Soviètica, tot i que segons el mapa del que parlavem a l’entrada anterior, a Russia la supera en popularitat una altra xarxa, VKontakte, de la que parlo una mica més avall. Sembla que hi ha una història darrera la creació d’aquesta pàgina semblant a la de Facebook, sembla que el fundador ha estat acusat de copiar la tecnologia d’una altra empresa per a la qual treballava… mmm…

Picture 3

One.lt: és una altra xarxa social i la pàgina web més popular a Lituània (apart de Google) segons Alexa. Amb aquest nom tan genèric m’ha costat molt obtenir-ne informació però sembla que també ofereixen serveis d’email i entreteniment via móbil.

orkut-logo

Orkut: el cas d’Orkut és dels més curiosos ja que, tot i que encara que molts potser no n’haureu sentit a parlar abans, aquesta xarxa social és internacional i pertany a Google (!!). Tot i que es va fundar el 2004 a California, ara es dirigeix des de les oficines de Google Brasil ja que és allà i a la India on té la base d’usuaris més gran. La raó per això no està clara però sembla ser que gràcies al “boca-orella” es va extendre molt ràpidament en aquests països i ara hi domina per davant de MySpace o Facebook. Com a curiositat extra, resulta que “orkut” en finlandès vol dir “orgasme”. Malgrat això, sembla que a Finlandia hi domina Facebook, però és un exemple molt clar per il·lustrar que és important quan es tria una marca comprovar aquestes coses 😉

Picture 5

QQ: sembla que la xinesa Tencent QQ és la xarxa social més gran del món, amb 300 milions d’usuaris. No és només una xarxa típica sino que també és un sistema de missatgeria instantània i una plataforma de jocs. Però encara millor, QQ sembla ser la que més ingressos genera, ja que la publicitat no és el seu principal model de negoci sino la venta de jocs i altres continguts d’entreteniment. Si us interessa aquest tema, us recomano llegiu aquesta entrada a Comunidad en la Red

Picture 1

Skyrock: es tracta d’una xarxar social d’origen francès (i francòfon) que va començar com una xarxa de blogs. Pel seu origen segueix sent bastant popular entre els més joves a França, Bèlgica i Suïssa, encara que avui en dia està disponible en diverses llengües europees.

Picture 4

VKontakte: el nom vol dir “en contacte”, és la líder a Russia i pel que diuen, s’assembla moltíssim a Facebook, fins i tot en el model de negoci (no sé si això es bo…). Ja té més de 36 milions d’usuaris i van pujant (a la seva home page hi ha un contador), i és tan popular que fins i tot és un lloc de referència per a penjar ofertes de feina.

Picture 2

Wretch: a Taiwan el que es porta és tenir un perfil en aquesta web, el nom de la qual significa “petita web anònima” o “petita estació sense nom” (?!). Està disponible en diversos idiomes incloent-hi l’anglès, hi ha una versió bàsica i una versió VIP (no em queda clar si de pagament) i, com a curiositat, està prohibit accedir-hi des de la Xina des d’agost del 2007.

Picture 3

Zing: l’última de la llista ha estat la que més m’ha costat de trobar, ja que ni tan sols surt a la wikipedia. Es tracta de la xarxa social més popular a Vietnam, creada el 2007 especialment per als habitants d’aquest país.

Bé, espero que us hagi resultat interessant aquest passeig internacional 2.0. Si coneixeu alguna d’aquestes xarxes i voleu afegir informació, feu-m’ho saber als comentaris! :-)