Un blogger italià ha creat un mapa que il·lustra de manera gràfica quines són les xarxes socials més populars a diferents països del món basant-se en les dades d’Alexa i Google Trends (per veure el mapa en més detall, cliqueu-hi a sobre i s’obrirà una versió més gran i amb millor qualitat d’imatge):

Picture 12

Em sembla curiós aprendre que hi ha vida més enllà del Facebook i del MySpace (o del Tuenti!), i que algunes xarxes socials amb milions d’usuaris són grans desconegudes per nosaltres.

He pensat que valdria la pena fer una ullada a les diferents xarxes que són líders a cada racó de món:

Picture 13

Cyworld: creada el 1999 és la xarxa més popular a Corea del Sud. A banda dels típics perfils i llistes de contactes, els usuaris creen els seus “mini-me” i tenen una “habitació” virtual que poden decorar al seu gust i convidar-hi els seus amics. També hi ha una versió americana, amb menys èxit però en anglès per si voleu xafardejar.

Picture 14

Friendster: La història de Friendster és curiosa, es va fundar el 2003 a Estats Units i va ser molt popular al principi al seu país d’origen. Amb el temps però els usuaris americans es van anar passant a altres xarxes noves (sobretot MySpace primer i ara Facebook) i Friendster ara és molt més popular als paísos del sud-est asiàtic, amb un total de 90 milions d’usuaris a tot el món. Per adaptar-se als usuaris, la web està disponible a banda de en anglès en tailandès, vietnamita, indonesi, xinès, coreà, etc… ah i en espanyol!

Picture 18

Hi5: va ser fundada el 2003 per un emprenedor Indi però la majoria dels seus usuaris són de l’Amèrica Llatina, on és líder en alguns paísos. Durant un temps va ser popular a Espanya, fins que va ser substituïda per altres més noves.

Picture 15

Hyves: és la xarxa social de moda a Holanda, creada el 2004, amb uns 7 milions d’usuaris (dels quals 5 milions són holandesos). Tots els polítics i famosos holandesos hi tenen un perfil!

Picture 16

iWiW: és l’equivalent a Tuenti d’Hongria, només disponible en hongarès i només accessible per invitació. Segons el mapa segueix sent la més popular al seu país.

Picture 17

Lidé: és la xarxa més popular de la República Checa. No n’he pogut trobar cap més informació però per la pinta de la portada em recorda una web per “lligar”

Picture 19

Maktoob: Maktoob és una empresa web àrab fundada a Jordania i que ofereix diversos serveis online, entre ells una xarxa social anomenada As7ab Maktoob i altres ofertes onlines adaptades al format àrab (que entre d’altres coses es llegeix de dreta a esquerra) com, una web de subastes, un servei d’email, un cercador o un servei de blogs.

Picture 20

Mixi: és la líder des de fa temps a Japó, on hi ha diverses xarxes socials “locals” populars. A Mixi els usuaris s’organitzen en comunitats per interessos comuns i és gairebé impossible registrar-s’hi si no vius a Japó ja que necessites una adreça d’email de telèfon móbil japonès (allà el tema dels móbils va una mica diferent…). Com a curiositat, recentment van prohibir que els usuaris la fessin servir per lligar, per tal de fer la web “apta” per als menors de 18 anys. M’agradaria saber com ho controlen això…??

Continuarà… la segona part de la llista la publicarem en un altre post ben aviat!

He trobat el mapa via Comunidad en la Red i Techcrunch i la informació sobre les diferents xarxes socials amb ajuda de la Wikipedia