Bon dia i bon divendres 11/11/11! Aquesta setmana hem llegit…

…sobre el coixí que ha creat una dissenyadora escocesa, afegint-hi tecnologia per permetre que les parelles que dormen separades a diferents puntes del món puguin reproduïr en part l’efecte de sentir-se a prop. Amb uns sensors en forma d’anell que es comuniquen, quan una persona va a dormir, el coixí de l’altre s’il·lumina suament per indicar la seva presència. I si poses el cap al coixí sents el batec del cor de la parella en temps real.

.

…que, malgrat que l’edat mínima per utilitzar facebook són 13 anys, un estudi als EUA va observar que el 78% dels pares creuen que és acceptable que els seus fills es saltin la norma. L’edat mitja per crear un compte segons l’estudi eren els 12 anys i la majoria dels pares (82%) dels nens d’aquesta edat sabien que els seus fills el tenien. Arrel d’aquests resultats dues investigadores han escrit un article acadèmic sobre el tema, treient a la llum les discordàncies entre la necessitat de protegir els menors a la xarxa i la seva realitat social.

.

…si voleu seguir les properes eleccions estatals a les xarxes socials, el diari Público ha creat un panell de control des d’on podem veure l’evolució (al minut!) de les mencions a Twitter dels candidats i dels seus tweets. Una eina força impressionant… els resultats que s’entreveuen no ho són tant.

.

…l’índex de blogs Technorati ha publicat el seu estudi anual sobre l’estat de la blogosfera. Entre els resultats interessants: 60% dels bloggers ho fan com a hobby, la majoria mesuren l’èxit segons la satisfacció personal (i en segon lloc, les visites!) , més del 80% utilitzen Twitter i gairebé el 90% estan a Facebook. Hi ha molts gràfics i estadístiques, és un estudi força interessant!

.

…us ha passat mai que heu publicat un enllaç a Facebook i Twitter amb un vídeo divertit o un acudit i resulta que tothom ja l’havia vist fa mesos? Per no quedar com un ignorant super-poc-guai que no està a l’última, ara tenim una web on podem posar a prova qualsevol enllaç i saber si encara mola basant-se en si s’ha twittejat molt i quant fa. Betes i Clicks ja no mola, ho sento ;-P

.

un estudi britànic ha observat que un nombre creixent de ciutadans del Regne Unit inclouen les contrassenyes dels seus comptes a Internet en els seus testaments. L’estudi observa que aquesta tendència anirà a més, sobretot per la importància de preservar fotos, música i altres tipus de mèdia que cada vegada més s’llotgen exclusivament a Internet i conformen la nostra identitat i el nostre llegat.

.

…i per acabar el vídeo friki de la setmana el protagonitza un cop més l’assistent personal virtual d’iPhone, Siri, aquest cop enfrontant-se en una batalla èpica amb un Furby. Personalment mai vaig tenir un bitxo d’aquests (jo era més de Teddy Ruxpin) però en tenia una la meva germana i els recordo realment odiosos. Té molta paciència la Siri!

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament