Ja és divendres? I ja estem al setembre? :-O

Aquesta setmana hem llegit…

…que un robot-astronauta que ha creat la NASA, en Robonaut R2, no content amb viatjar per l’espai exterior, també té un compte a Twitter: podeu seguir les seves aventures a l’Estació Espacial Internacional des de @astrorobonaut, i fins i tot fer-li preguntes (els Antònia Font ja tarden en dedicar-li una cançó…)

.

…la setmana passada vam parlar de les novetats a l’Oxford English Dictionary i aquesta llegim que el Merriam-Webster també ha incorporat un seguit de nous termes que venen del món 2.0: tweet, social media i crowdsourcing. Com a curiositat, han datat el primer ús del terme “social media” el 2004, com passa el temps! Haurem de revisar el nostre propi Diccionari 2.0 i fer-hi unes noves incorporacions aviat!

.

…en la preparació de l’article que vam publicar en homenatge a Steve Jobs ( 15 enllaços per als fans de Steve Jobs ) hem estat llegint força reaccions a la notícia de la seva retirada. Ens ha semblat molt pràctic i interessant aquest article homenatge que és alhora un recull d’articles homenatge (un meta-homenatge!). També us recomano la lectura d’aquesta anècdota explicada per un empleat de Google i que permet apreciar com de detallista pot arribar a ser l’Steve (o obsessivament perfeccionista, segons com t’ho miris!)

.

…una nota d’humor amb aquest còmic, del sempre excel·lent “The Oatmeal”, que fa un recull de la seva visió de l’estat de la web cada estiu. En especial m’ha agradat aquesta vinyeta, i és que, realment, com ens ho feiem abans per saber què feien els altres en tot moment? 😉

.

…també hem llegit alguna cosa sobre Facebook, i no són bones notícies: Alemanya ha prohibit el botó de “M’agrada” per considerar que viola les seves lleis de protecció de la privacitat. En una regió s’ha donat una moratòria fins al dia 30 de setembre per a que totes les webs el retirin… no està clar si afecta a tot l’estat i en tot cas, com s’ho faran per evitar que els seus usuaris visitin webs amb “m’agrades”.

.

…també van ser males notícies amb Facebook per un mafiós fugitiu de la camorra que ha estat arrestat prop de Marbella després que la seva xicota en publiqués fotos a la xarxa social i l’identifiquessin. La notícia no diu res de si el van etiquetar ;-P

.

…i per acabar, dos articles sobre el fenòmen de la fotografia amb iPhone o “iPhoneografia”: primer un publicat al NYT sobre alguns artistes que l’han agafat com a principal mitjà d’expressió. Inclou una explicació interactiva de com obtenir efectes molt treballats utilitzant diverses apps.

.

…l’altre, aquest vídeo gravat per la publicació de negocis “Fast Company” a la seu d’Instagram, l’app reina de l'”iPhoneografia”. Curiositats: són 4 persones a l’empresa només i encara no han gastat ni un duro en marketing!