Per als que encara no heu desistit del vostre propòsit per l’any nou d’aprendre un nou idioma, pels que penseu en repassar una mica les lliçons de l’època de l’institut per veure Lost sense subtítols o per als que ja penseu en les vacances i voleu aprendre la llengua local per poder demanar els plats més autèntics… avui us porto un recull de recursos online per aprendre i practicar idiomes.

1. Radio Lingua

A Radio Lingua hi trobareu materials gratuïts (i algunes lliçons extres de pagament) per a descarregar en mp3 i escoltar quan i on vulgueu. Hi ha fins a 20 idiomes disponibles i molts d’ells amb lliçons de diferents nivells. Com a curiositat, hi he trobat un curs bàsic gratuït de 10 lliçons curtes de català, per si teniu algun amic que vol llegir Betes i Clicks en V.O 😉

2. Lyrics Training

Aquesta web amb que m’he topat recentment, es basa en les lletres de cançons populars per a permetre els usuaris practicar idiomes. Jo que admeto que les cançons han estat per mi una font de nou vocabulari constant, la trobo una idea fantàstica! A través de vídeos de YouTube, aquesta pàgina et permet “jugar” a endevinar les lletres en diferents nivells de dificultat, mentre les frases es van parant i repetint fins que encertes… genial!

3. Busuu.com

Busuu és una xarxa social amb més de 300.000 usuaris que volen aprendre idiomes. Hi ha materials gratuïts disponibles en (per ara) sis idiomes: anglès, espanyol, portuguès, italià, francès i alemany. La gràcia però és que tots els membres de la comunitat són alhora estudiants i tutors del seu propi idioma i aprenen els uns dels altres. La majoria de les funcions són gratuïtes però també et pots fer membre premium per tenir accés a més materials. Com a curiositat, els fundadors són de Liechenstein i Austria però l’empresa té la seu a Madrid i han portat a terme una iniciativa per a reivindicar el “silbo gomero” com a llengua a protegir.

4. Smart.fm

Smart.fm és una web creada per una empresa japonesa basada en l’estudi de l’aprenentatge com a ciència, de manera que utilitzant algoritmes intel·ligents t’ajuda a aprendre de la manera més eficaç i adaptada al teu ritme ja que, segons afimen, el seu objectiu és millorar la manera en que la gent apren. A banda d’idiomes també hi pots aprendre qualsevol tema recollit en els seus “goals” o conjunts de lliçons i que inclouen des d’anatomia humana passant per la taula periòdica fins a geografia europea. Aquí hi he trobat un curs per aprendre les 2000 paraules principals del japonès en 10 lliçons. Si mai em sobra una mica de temps…

5. Babbel

Babbel és una altra xarxa social de gent que vol aprendre idiomes, aquest cop fundada a Alemanya. S’hi pot aprendre a fons anglès, español, italià, francès i evidentment, alemany. El tret diferencial és que funciona una mica estil wiki, és a dir que els membres de la comunitat contribueixen a elaborar els materials, suggerint fotografies i paraules de vocabulari que les descriuen per a que els altres membres puguin practicar.

6. Forvo.com

Forvo és un recurs fantàstic i molt útil que et permet sentir pronunciades per persones nadiues qualsevol paraula en qualsevol idioma (la seva base de dades va creixent cada dia i hi pots contribuïr: vés aquí per gravar pronunciacions en català). Com a curiositat, aquesta web ha estat creada per una empresa de Donostia.

7. Livemocha

Livemocha és una de les webs més reconegudes per a aprendre idiomes i s’hi utilitzen molt els recursos audiovisuals i un sistema de revisions i de suport basat en la comunitat. Actualment s’hi poden estudiar 30 idiomes, inclós el català. Sembla una opció molt interessant per als que us vulgueu dedicar de forma seriosa a aprendre un nou idioma.

8. BBC Languages

Aquesta pàgina de la cadena de televisió britànica és plena de recursos genials per als espectadors (i navegants) que volen practicar diferents idiomes: documentals, programes, jocs de paraules, mots encreuats… Hi ha tant material que t’ho podries passar hores entretenint-t’hi!

9. iTalki.com

iTalki és una altra comunitat d’origen xinès i amb més de 500.000 membres que està molt bé per a practicar en converses reals, fent intercanvi d’idiomes amb altres usuaris en chats en grup. També pots pagar per tenir accés a un professor (i donar-hi classes per guanyar diners…).


10. Lingus.tv

L’últim enllaç que us deixo potser no us serà molt útil ja que està dedicat exclusivament a aprendre espanyol però com que es tracta d’un projecte creat per uns empresaris catalans he pensat que valia la pena destacar-lo per a que pogueu passar-lo als vostres amics guiris (juntament amb un enllaç a Betes i Clicks, aquí hi volem gent de tot el món!). Es tracta d’un programa de televisió per Internet amb diversos episodis ja publicats que permet estudiar español de manera entretinguda, visual i amb un toc d’humor. Molt interessant!

Espero que us hagi agradat dear friends, mes amis, cari amici… vaig a practicar una mica jo també. Si en coneixeu més, com sempre, deixeu-nos els enllaços als comentaris! 😉