Avui us proposo un recull de webs on jugar a retocar les teves fotos i, en general, perdre el temps una mica, que de tant en tant ja està bé…

1. Tiltshift maker: l’efecte “tiltshift” és una tècnica fotogràfica que fa que les fotos semblin maquetes jugant amb l’enfocament. Amb aquesta web, pots pujar les teves fotos normals, triar quina àrea vols que es vegi enfocada i fer-les “maquetes”. Com a exemple, m’ha agradat molt aquesta que ha creat un usuari d’aquesta pàgina (podeu veure una galeria de “tiltshifts” falsos aquí)

3518994837_aa51f50410

2. Picartia: en aquesta web pots pujar una imatge i et crea un mosaic a partir d’altres fotos. Pots escollir de quines galeries vols que prengui les imatges per al mosaic, amb temes com gatets, NY, cotxes…

Picture 2

3. Festisite Money: aquesta web et deixa posar la “cara” que vulguis a una varietat de bitllets per triar. N’hi ha de tot el món però curiosament no hi ha euros… en canvi pessetes, sí!

Picture 3

4. Poladroid: Aquesta web et permet convertir les teves fotos en “polaroids” baixant-te una aplicació a l’escriptori (funciona amb Mac i amb Windows). El millor de tot és que recrea l’experiència de fer una foto Polaroid, la fotografia es genera al teu escriptori gradualment, i la pots “sacsejar” per a que aparegui més ràpid! 😉 Aquesta fotografia l’he creat amb Poladroid, i aquí hi ha una galeria de fotos d’altres usuaris

708598-pola01

5. FaceInHole: aquí hi trobareu una enorme varietat de fotos “famoses” on podeu afegir la vostra cara i fer un foto-muntatge casolà. Podeu pujar la foto o fer-vos-la al moment via webcam:

Picture 4

Bonus: us deixo aquí un parell de pàgines on es poden crear molts efectes similars a aquests, posant la teva foto en escenes pre-existents, afegint text, posant-te a la portada d’una revista…:

FunPhotoBox

WriteOnIt

Alguns d’aquests exemples els he tret de la web Recursos TIC pel Mestre, que sovint té enllaços molt interessants, i en aquest cas, una llista interminable de webs per jugar amb les imatges!