Nota: se m’ha acudit fer aquest post en agraïment al programa “El món a Rac1” que ahir va recomanar, a la secció d’Internet amb Josep Mª Ganyet, aquest blog. Escolto cada matí el programa i ja fa temps que penso que són un molt bon exemple de com integrar un mitjà “de tota la vida” com és la ràdio amb les noves tecnologies: des del blog del programa, on completen la informació amb enllaços, vídeos, imatges i la possibilitat de deixar comentaris, fins al seu perfil i la seva pàgina de Facebook, que a dia d’avui ja compta amb  més d’11.000 fans. Parlen sovint de notícies relacionades amb les noves tecnologies, recomanen blogs poc coneguts a la secció dels Bloggies i, cada dijous, a la secció Internet parlen de novetats i curiositats sense caure en tópics i temes trillats. Crec que molts dels mitjans del país i de fora en podrien aprendre! Només em ve al cap una suggerència…i un compte a Twitter d’El Món? És el següent pas! 😉

picture-13

Com ja deveu saber, el programa “El món a Rac 1” presentat per Jordi Basté es pot escoltar i seguir a través d’Internet, tant en directe, com quan ens vagi bé, a través dels podcasts. Per a qui ho vulgui saber, un podcast és un sistema per poder escoltar programes de ràdio en format d’arxius d’àudio, des d’un reproductor de música a l’ordinador o des d’un reproductor d’mp3, com l’iPod. Normalment les emisores divideixen la seva programació en podcasts per programa o per secció per als programes més llargs. La gràcia és que, un cop en subscrivim a un programa o secció, cada vegada que l’emisora publiqui contingut nou, nosaltres el rebrem automàticament al nostre reproductor. Avui explicarem com fer-ho utilitzant el popular reproductor de música iTunes.

Per començar, només cal que anem a la web del programa que en interessa, en aquest cas, al blog del program “El món a Rac1” i visitem la secció podcasts:


picture-32


Un cop allà, triem la secció que ens interessa (en aquest exemple la d’Internet amb J.M. Ganyet), i cliquem sobre la petita icona lila de l’altaveu, a la dreta de cada secció:

picture-42

Això ens portarà a una pàgina rara que es veurà diferent segons el navegador que utilitzem , però només hem d’anar a la barra de l’adreça i copiar-la (copiar-pegar):

picture-52

En aquest cas, tindrem un podcast que inclou  a més de la d’Internet, la secció de música amb Jordi Beltran i Guille Milkyway. Si us voleu estalviar aquest passos, us copio l’adreça aquí:

http://www.racalacarta.com/wp-rssdir.php?cat=el-mon-a-rac1_guille-milkyway-beltran-ganyet&cp=6

Ara només cal que anem a l’iTunes, cliquem al menú Advanced/Avanzado i seleccionem la opció Subscribe to Podcast…/Subscribirse a Podcast…

picture-7

Enganxem l’adreça que havíem copiat a la finestra que apareix:

picture-8

I ja ho tenim!:

picture-9

Evidentment, aquest sistema funciona per a qualsevol programa, només cal que trobem l’adreça del podcast per enganxar a l’iTunes. Un cop tenim els podcasts a l’iTunes només hem d’assegurar-nos que es sincronitzen els arxius al nostre iPod i ja podem escoltar la ràdio quan volguem i on volguem! Si voleu saber més sobre els podcasts i trobar els enllaços a tots els programes de Rac1 aneu aquí. I fins i tot podeu veure en vídeo com fer tot això que hem explicat, aquí.

Espero que us resulti útil!