No us passa de vegades que veieu una imatge navegant per una web, un blog o pàgines com Flickr i penseu, m’agradaria guardar-la, ja sigui perquè ens inspira o per fer-la servir algun dia? Està clar que podem guardar-la als favorits però llavors només es registra l’enllaç i no és fàcil de repassar-les. També podem guardar-les a l’ordinador (que és el que he fet jo durant anys) però després perds la informació de la font on la vas treure i vénen els problemes d’espai, de canviar d’ordinador sovint…

La millor solució és utilitzar un servei de bookmarking d’imatges, que guarda no només l’enllaç, sinó una captura de la imatge, creant un “collage” de tot allò que hem guardat. N’hi ha tres de molt coneguts i utilitzats amb característiques més o menys similars:

1. Vi.sualize.us

Aquesta web et permet registrar-se, guardar qualsevol imatge amb pocs clicks i etiquetar-les. Com que al sistema d’etiquetat se li dona molta importància, també pots navegar entre les categories, que fan referència al tipus d’imatge: fotografia, il·lustració, disseny, art… Una web ben dissenyada que et permet tenir en ordre les teves imatges.

2. Weheartit

Molt similar a l’anterior, també et permet guardar les imatges molt fàcilment i en aquest cas les etiquetes es fans ervir més per fer referència al que surt a la imatge. Això et permet fer cerques i trobar imatges interessants per il·lustrar conceptes (per exemple quan prepares una presentació). El disseny està una mica més cuidat, i tot gira al voltant del tema dels cors (quan t’agrada una imatge, “you heart it”) i molt (una mica massa potser?) de color rosa. Personalment jo ara estic fent servir aquest des de fa unes setmanes i n’estic molt contenta. Podeu veure la pàgina de les imatges que he guardat aquí. També pots seguir altres usuaris i les seves imatges t’apareixen a la pàgina principal, així que si us registreu, feu-m’ho saber!

3. FFFFound!

Aquesta és la opció més “cool”, creada per un dissenyador japonés molt reconegut. No utilitza sistemes d’etiquetes i es basa en un sistema de recomanacions que va aprenent de les imatges que guardes per mostrar-te’n de noves. Molt utilitzat per dissenyadors i altres professionals creatius, l’únic problema és que ara per ara només t’hi pots registrar per invitació. Diuen que així asseguren la qualitat del contingut perquè cadscú respon de les imatges que hi penja i dels amics que hi convida. Vaja, que volen assegurar-se que no hi entren “horteres”, dic jo. Si algú té una invitació… prometo tenir molt bon gust!

Si us registreu en alguna d’aquestes webs i voleu compartir les vostres troballes, deixeu els vostres enllaços als comentaris! 😉