Avui en productes 2.0 que no sabies que necessitaves us portem un invent creat a Barcelona i que promet el somni de guardar per a la posteritat tots aquells diàlegs romàntics, divertits, absurds o mundans que has mantingut a través de l’app de missatgeria Whatsapp. Tiny Books et permet conservar per sempre les teves converses i tenir-les a mà en format de llibre a partir de 14,95€.

 

tiny-books-4-big

 

El procediment és molt senzill: només cal que exportis la conversa escollida (a la seva web trobaràs instruccions per a fer-ho segons el teu model de smartphone). De fet aquest és un procediment que pots fer sempre, i arxivar-les en format.txt. Si vols crear-ne un Tiny Book, l’envies per correu a la seva adreça i llavors rebràs un enllaç per a poder editar-ne la versió llibre (i eliminar els comentaris poc interessants o que vulguis censurar) abans d’enviar-la a impremta.

Captura de pantalla 2015-01-29 a las 10.40.21

 

 

 

 

Pots crear un Tiny Book a partir d’una conversa entre dues persones o d’un chat de grup, i no patiu, encara que sigui un grup d’aquells que t’hi has de dedicar totes les hores laborals per a seguir-lo, els llibres poden tenir fins a un màxim de 3.500 pàgines, dividits en diversos volums (WTF?!). El preu varia en funció del nombre de pàgines i es poden encarregar diverses còpies amb descompte d’una mateixa conversa.

Diuen que la idea va sorgir quan van veure una persona transcribint a una llibreta els seus missatges. Conec una persona que documentava amb paper i boli els missatges de la seva recent parella. Personalment, en el seu moment vaig pensar que tenir 15 anys és una època màgica i plena d’absurditat, però aquests emprenedors hi van saber trobar una idea de negoci genial i els felicito. Ara estan estudiant extendre-ho a altres serveis com les converses de Facebook o d’SMS. 

 

Captura de pantalla 2015-01-29 a las 10.40.10

Se m’acut que podries fingir una conversa i crear un relat de ficció fantàstic fent servir aquest mètode. De fet si no fos perquè tinc feina ja sé què em podria passar el cap de setmana fent! També, com proposen ells pot ser un bon regal de Sant Valentí (o de Sant Jordi?), sobretot si sou una parella relativament recent i podeu documentar la seducció i la vostra història d’amor a través del chat i els emoticons. Si tot el que teniu són indicacions de que s’ha acabat el paper de WC i discussions de a veure qui pot passar pel super avui, potser no seria el regal més indicat.

Vés aquí i comença el teu Tiny Book. Per a que després diguin que els llibres han mort! 😉