Seguim amb la nostra nova sèrie de perfils digitals de diferents usuaris actius a la xarxa catalana.

A la següent entrevista li ha arribat el torn a Xavier Pérez Esquerdo i aquesta vegada probablement la introducció no és necessària. Periodista estrella del programa La Segona Hora, tot i que normalment les preguntes les fa ell, s’ha deixat molt amablement treure a “passejar” (encara que sigui virtualment per email) per respondre al que ens tenia més intrigats: ara que ho sabem tot de la seva dieta alimentària (get fit? get fat?), com és la seva “dieta digital”?

 

En Xavier en 140 caràcters:

fHlQm-ln

Catòlic, apostòlic, romà, practicant i autònom.
Sóc a @lasegonahora i a l’Executiva de @llenguacat.
Casat amb @meriplana, tenim 2 fills i 2 gats.

 

El podreu trobar a la xarxa a…

Twitter: @perezesquerdo

Instagram: perezesquerdo

Facebook: Xavi Pérez Esquerdo

Blog: perezesquerdo.com

YouTube: Xavier Pérez Esquerdo

AsmallworldXavier Pérez Esquerdo

LinkedIn: Xavier Pérez Esquerdo

 

Es connecta des de…

iPhone 6 Plus i iPad2

 

Un dia de connexió típic

Des del llit abans de llevar-me, consulto tweets. Mentre em vesteixo, obro FaceBook i Instagram. Després de deixar els nens a l’escola, twitter.

A Rac1 al llag del matí i abans del directe, twitter i Instagram. Durant el programa ‘La segona hora’ (de 13 h a 14 h), twitter. Després del directe i abans de dinar, twitter, Instagram i FaceBook. Mentre dino, twitter.

Mentre espero que obrin l’escola (17 h) per recollir els fills, twitter. Mentre cuino el sopar, Instagram, FaceBook i twitter. Després de sopar, Asmallworld, Pinterest, LinkedIn, FaceBook, Insatgram i, sobretot, twitter a sofà i al llit fins quedar-me adormit. Confesso que mentre estic al vàter, també consulto les xarxes socials.

 

Connecta amb…

A twitter parlo de política, del programa (també interacciono amb oients), faig contactes professionals i campanyes promocionals.

A Instagram, publico imatges meves, de la meva família i del programa de ràdio.

A Pinterest faig molt de voayer, com a FaceBook i Instagram.

A Youtube i WordPress penjo vídeos sobre els esports que practico. Al Youtube de ‘La segona hora’ publico vídeos del que fem dins i fora del programa.

Els contactes i relacions professionals els faig majoritàriament amb Asmallworld i LinkedIn.

 

Una app imprescindible…

Yomvi de Canal+ per poder veure el que vulguis (pel•lícules, sèries i futbol) en qualsevol moment i en qualsevol lloc, sempre que hi hagi bona cobertura és clar.

ApparkB també la necessito per aparcar per Barcelona sense perdre el temps ni pagar més del que toca.

Captura de pantalla 2014-11-15 a las 8.01.27

També els app de la Lliga de Futbol Professional i la del Barça.

 

Un enllaç imprescindible…

Per enviar arxius que ocupen molt: WeTransfer

 

Una “joia” poc coneguda…

El blog de cuina de la Nuni Soto: Cuinetes.bloks.cat

 

Un vici inconfessable…

Estic viciat a les aplicacions del temps: Accuweather, Living Earth i RainAlarm.

 Captura de pantalla 2014-11-15 a las 8.10.44

Una anècdota de “connexió”…

Sóc el creador, de forma involuntària, d’etiquetes tan conegudes com #etfeliciofill i #ambilusio. La primera ve donada per una trucada a ‘La segona hora’ de Rac1 que vaig fer a una senyora a qui li demanava la seva opinió sobre Pep Guardiola. L’etiqueta ja fa anys que dura i la gent l’ha adoptat com a irònica per a situacions divertides. De fet se n’ha creat un web, un llibre i merchandising amb #etfelicitofill.

L’etiqueta #ambilusio la vaig crear durant la campanya política de fa dues eleccions autonòmiques. Estava analitzant les paraules més característiques que feia servir cadascun dels candidats durant el seu anunci de campanya. Quan José Montilla va deixar de ser president, el programa de sàtira política ‘Polònia’ (TV3) va haver de buscar nous tics pel nou president de la Generalitat, Artur Mas interpretat per l’actor Bruno Oro. Fins llavors, Sergi Mas interpretava a José Montilla amb el tic ‘xist’ (posant-se el dit a través de les ulleres) després de cada intervenció suposadament graciosa. El director del programa, Toni Soler, em va demanar permís per fer-lo servir als monòlegs del Mas al final del Polònia i l’actor l’ha adaptat en el seu discurs caricaturitzant el personatge. I què li he de dir al cap de la productora Minoria Absoluta SL per qui facturo cada mes? Em fa molta ‘il•lusió’, mai millor dit.

Una altra etiqueta que he creat i amb més orgull que la resta és #getfitperezesquerdo. La vaig crear arran del meu blog ‘perezesquerdo.com’ per tal de dur un estil de vida saludable i que es va convertir en una secció de ràdio diària i que mensualment servia per convocar oient de Rac1 a fer una activitat esportiva familiar.

Captura de pantalla 2014-11-15 a las 8.15.28 

“Desconnectar” per a tu significa…

…oblidar-me el mòbil a casa sense voler-ho (fet que em posa dels nervis) i decidir “connectar-me” amb el món i gaudir en plenitud del que tinc al meu voltant sense publicar fotos ni estar pendent constantment dels ‘likes’ que tinc.