De la casa de les famoses llibretes de tapa negra tenim la seva versió 100% digital en forma d’app per a smartphones i tauletes, i a més, gratuïta.

Existeixen infinitat d’eines per a prendre notes però aquesta aplicació, Moleskine Journal, destaca pel munt de funcionalitats que ofereix mantenint l’esperit, la simplicitat l’elegància i l’estètica que caracteritzen la marca.

 

 

En essència és una llibreta digital, amb el seu processador de textos habitual i també amb “eines per artistes” si preferim fer servir mètodes més creatius que un teclat per a recollir informació: bolígraf, llapis, aquarel·les…

 

 
Però la màgia està en els detalls: l’app disposa dels diferents tipus de paper propis d’aquesta marca (ratllat, blanc, etc.) i no hi falta ni la “butxaqueta” interior, que ens permet guardar-hi aquell retalls que no vulguem perdre.
 
 

Al ser digital ens permet fer coses que són més difícils amb la llibreta de paper com ara compartir a les xarxes socials, tenir infinitat de llibretes sense que ocupin més espai o protegir les nostres idees amb una contrassenya.

 

També m’ha agradat comprovar que s’hi inclouen plantilles especials per a pàgines de planning setmanal, de storyboard o de receptes. També hi ha la plantilla per a fer una agenda de vins, però en aquest cas s’ha de comprar a part dins de l’app (imagino que aquest és el model de negoci que tenen pensat)

 

Personalment em costa una mica acostumar-me a prendre notes digitalment però un cop domines el zoom i l’alineació de text té molts avantatges interessants, com la sincronització amb Dropbox i amb Evernote.

Què en penseu de les llibretes digitals? Us agrada la proposta de Moleskine?