La setmana passada va haver-hi l’anunci d’una nova funcionalitat a la nostra app de fotografia preferida, Instagram Direct. L’aplicació (que ara és propietat de Facebook) fins ara servia per a compartir públicament totes les nostres fotos. Hi ha l’opció de compartir només amb els nostres seguidors amb un sistema similar al de Twitter, però es basa sobretot en publicar les nostres fotos (i des de fa poc també vídeo) al nostre perfil, és a dir, era un “microblog” audiovisal.

 

presspage-dec

 

Amb Instagram Direct, el que ens proposen ara és poder compartir les nostres imatges de manera més privada, amb una persona concreta o amb petits grups de contactes. A partir d’ara quan actualitzem Instagram a la versió més nova, veurem una nova icona a dalt a la dreta amb una safata d’entrada que és on ens arribaran a partir d’ara els missatges privats amb fotos.

 

Captura de pantalla 2013-12-17 a les 17.11.42

 

Per enviar-ne només cal seguir el procés habitual de fer o escollir la foto, editar-la amb els imprescindibles filtres (!!) i llavors al moment d’introduïr el text que acompanya la imatge veurem que hi ha dos opcions a la part superior de la pantalla: seguidors (l’Instagram de sempre) i Direct (la nova opció)

 

Si escollim l’opció “Direct” ens permet escollir i cercar els contactes i sel·leccionar-ne fins a 15 per a enviar-los la imatge o vídeo de manera privada a les seves noves bústies.

tumblr_inline_mxnh6fzpeS1qm4rc3

 

Un cop enviada, un sistema de “ticks” similar al de Whatsapp ens permet saber si l’han vist i hi ha les mateixes opcions per a fer “m’agrades” o deixar comentaris que són habituals a Instagram. Si rebem una imatge d’algú a qui no seguim ens avisa per a que “acceptem” si la volem abans d’ensenyar-nos-la.

I finalment una curiositat: si ens repensem la foto que hem enviat la podem esborrar “a posteriori” i despareixerà de les bústies dels nostres contactes, encara que ja l’hagin vista. No t’assegures que no n’hagin fet una captura, però és una bona idea si la foto la vas enviar sense pensar-ho dos cops i te’n penedeixes.

Instagram Direct és una bona opció per aquelles imatges o vídeos que volem editar amb les opcions d’Instagram (a mi personalment són les opcions d’edició que més m’agraden) però que no volguem publicar a la vista de tothom. Aquelles coses que de vegades només volem que vegi la família o aquelles bromes que més val que quedin dins del grup d’amics per evitar malentesos. Us deixo el vídeo de presentació que és molt “filosofia Instagram” com no: viatges, paisatges, vehicle retro, fotos de menjar… si en fem de tonteries per una bona foto! :-)

Introducing Instagram Direct from Instagram on Vimeo.