Bon divendres! Aquesta setmana la volem acomiadar amb un recull d’enllaços, articles i novetats interessants sobre el món 2.0 que hem recopilat aquests darrers dies. Que passeu un bon cap de setmana (i no massa calor!):

…ens hem topat amb un projecte molt interessant que surt de casa nostra amb vocació d’arribar arreu del món: @CatalanVoices. Es tracta d’un compte de Twitter en anglès (@CatalanVoices) que cada setmana és responsabilitat d’un català diferent amb l’encàrrec de transmetre al món la realitat del nostre país i donar-nos a conèixer com a cultura i societat. Si voleu, us podeu apuntar per a ser-hi voluntaris o proposar-ne aquí.

Captura de pantalla 2013-07-19 a les 12.26.42

 

…m’ha semblat extremadament interessant aquest article que explica com a Noruega han vist caure en picat la “pirateria” (descàrregues de música, sèries i cinema) en el darrer any. Ha estat gràcies a les lleis anti-pirateria que el seu govern ha impulsat? NO. L’explicació: la popularització de les alternatives legals, pràctiques i beneficioses per als usuaris com Spotify (amb 1.7 milions d’usuaris noruecs, gairebé la meitat dels quals són usuaris premium que paguen pel servei) o Netflix, el servei de vídeo a demanda a través d’Internet que s’acaba d’introduir a Noruega a finals de 2012.

 

…dues de les novetats dels darrers mesos han estat l’aparició dels mini-vídeos de Vine (de la gent de Twitter) i del seu “competidor” més nou, els mini-vídeos ara també disponibles a Instagram (amb la gent de Facebook a darrera). Qui està guanyant la batalla? Sembla ser que per ara, les grans marques actives a la web 2.0 han apostat per Instagram, amb el doble de vídeos i amb més interacció per part dels usuaris en aquesta plataforma que amb els Vines a Twitter. Aquí en veieu un gràfic resum d’aquest estudi:

Captura de pantalla 2013-07-19 a les 11.04.46

 

…seguint amb estadístiques de les xarxes socials de nova generació, m’ha semblat interessant aquestes dades sobre els usuaris a Pinterest. Ja ha arribat als 70 milions d’usuaris registrats, 20 milios dels quals van ser actius “pinnejant” al juny d’aquest any. Per ara més del 70% dels usuaris són dels Estats Units però en el creixement dels darrers mesos veiem que gairebé la meitat dels nous usuaris són d’altres països, de manera que es va consolidant cada cop més com una xarxa social global a tenir en compte per part d’usuaris (i marques!):

Captura de pantalla 2013-07-19 a les 11.36.18

 

…parlant de Pinterest, no us perdeu aquest article del NYT sobre què hi ha darrera de la nostra necessitat de generar, col·leccionar, consumir, classificar continguts com fem en aquesta xarxa, a Tumblr o a altres xarxes socials. Quina part de la nostra naturalesa humana explica el fenòmen de la “curació” tant important a la web 2.0?

 

…el món de les noves tecnologies ens porta cada any nous termes i conceptes que hem d’anar incorporant al nostre vocabulari. Si aneu una mica perduts, us recomano aquest infogràfic molt complet (en anglès, of course) que recull un glossari de termes tecnològics. El podeu veure sencer a The Curious Brain.

Captura de pantalla 2013-07-19 a les 10.58.48

 

…la curiositat de la setmana és aquest invent: teniu una botiga o un negoci local on us interessa anunciar la vostra popularitat creixent a Facebook? Un grup de dissenyadors francesos han creat el Fliike, un comptador “físic” perfecte per posar a l’aparador i que s’actualitza en temps real:

Captura de pantalla 2013-07-19 a les 10.41.35

…precisament Facebook és un tema recurrent darrerament, sobretot perquè ja lluny de ser una novetat comencem a qüestionar-nos si li ha arribat el final. Estem molt d’acord amb aquest article publicat recentment a La Vanguardia, tot el que puja baixa però sembla que la gran xarxa social està per quedar-se. Potser algun dia serà quelcom tan essencial i inqüestionable com l’email.

…i per acabar, com sempre, un vídeo. Un nou anunci d’Apple que parla de com els seus productes entren a formar part de les nostres experiències quotidianes. És un anunci però de vegades fa esgarrifar pensar en com aquests aparells que fa uns anys ni concebiem ara són una part tan important de les nostres interaccions amb el món i amb els altres: