És habitual en la blogosfera que els bloggers es donin reconeixement entre ells, sobretot recomanant-los als seus lectors i otorgant premis simbòlics. És el cas dels “Versatile Blog Awards”, una iniciativa que convida a qui tingui un blog a “nominar” 15 altres blogaires que segueix i crea una cadena en que demana als escollits a fer el mateix.

Fa uns dies en Daniel Zapater de Mosaics de Cultura va incloure Betes i Clicks en la seva llista de blogs recomanats. Des d’aquí li volia donar les gràcies, sobretot per veure’l llistat en tan bona companyia i per haver-me fet descobrir un grapat de nous blogs fantàstics, molts en la nostra llengua i al voltant de temes com la cultura, l’art i el patrimoni, que no coneixia. Us recomano que no us esteu de fer un cop d’ull al seu blog i a les seves recomanacions.

Tot i que no sóc molt de seguir “cadenes”, veient que hi he trobat espais interessantíssims als que ara ja m’he subscrit, he pensat fer una excepció i aprofitar per recomanar 15 blogs jo també. He intentat fer-ho variat, incloure clàssics de la meva llista de fonts i alguna novetat recent que m’ha sorprès, però intentant evitar llistar blogs que ja són referents mundials, revistes digitals o espais que són referència però pertanyen a les capçaleres de mitjans tradicionals (que també en segueixo molts, però no és el mateix).

2780164461_a2c7543eee_z

Jo amb el meu iPad, llegint blogs

Espero que us agradin! Ah, i si esteu nominats, recordeu seguir la cadena! 😉 Aquí trobareu les “normes oficials

Sense ordre particular, us recomano que feu un cop d’ull a:

* La pasta per als catalans: com a catalana i fan-girl de la pasta italiana (vaig anar a Itàlia d’Erasmus… per molts motius) la meva història amb aquest blog va ser d’amor a primera vista. Des de llavors n’he fet una dotzena de receptes diferents, n’he menjat encara algunes més quan he tingut la sort d’anar a casa d’amics a qui els l’havia recomanat i recentment vaig poder conèixer-ne l’autora, l’Antonella, i felicitar-la en persona pel llibre que ha sortit aquest any i que, evidentment, també us recomano.

 

* Llepafils: m’he proposat no recomanar només blogs de cuina (la meva debilitat… jo escric sobre tecnologia però després recopilo receptes de blogs com si s’acabés el món) però aquesta descoberta recent no podia faltar a aquesta llista. És un blog en català, amb recomanacions sorprenents de restaurants (sobretot de la zona de l’Empordà) però el millor de tot és que l’escriu un nen de 8 anys! Confio que amb en Lluc, el jove sibarita, la blogosfera catalana té molt de futur!

 

* #Etfelicitofill: potser aquest ja ha assolit un nivell de fama que significa que la majoria el coneixeu, però com que m’agrada veure que en la nostra llengua tenen potencial blogs de totes les temàtiques, hi he hagut d’incloure’l per agraïr-los les bones estones que em fan passar quan al final del dia per desconnectar, m’arranquen rialles els titulars i històries absurdes que troben sense falta. Teràpia anti-estrès de la bona.

 

* Clients from hell: com que llegeixo molts blogs en anglès i també n’hi ha de menys coneguts però molt recomanables, n’inclouré alguns. Aquest espai on recullen històries de dissenyadors, consultors i altres professionals que treballen per projectes amb clients el segueixo des de fa temps i mai falla a fer-me somriure (tot i que, per sort, no reconeixo els meus clients en les seves anècdotes massa sovint).

 

* This is a blog about Rock, man: els Tumblrs també són blogs, sovint més dinàmics, amb entrades més curtes i plens de meravelloses imatges, vídeos i molts, moltíssims gifs animats. Molts m’atabalen però aquest no falla en donar-me la dosi necessària de història i llegendes del món de la música i el rock & roll que necessita tot bon mitòman.

Screen Shot 2013-06-06 at 9.16.38 AM

 

* Brain Pickings: un altre blog en anglès que fa un parell d’anys que segueixo, ple de continguts interessants per descobrir curiositats del món de la cultura, l’art i del coneixement humà en general. Per no deixar de sorprendre’s i fer anar el coco. També hi trobareu recomanacions de llibres increïbles, per regalar o regalar-se.

 

* Appocalipsi: un nou blog català, una descoberta recent que des de fa pocs mesos procura portar-nos recomanacions d’aplicacions per a iPad, per tal que trobem novetats interessants en la marea cada cop més immensa de l’App Store. Una bona companyia al “mundillo” dels blogs “techies” catalans!

 

* Gent Normal: un blog sobre cultura i música “indie”, molt ben dissenyat, que edita discos de versions… i està en català. Demostrant que a casa nostra també en sabem de ser “cool”.

 

* DeCuina.net: el blog de l’Òscar “Starbase”, a qui de fa un temps he tingut el plaer de conèixer, no pot faltar en una llista així, encara que sigui només com el millor exemple que se m’acut de que es pot tenir un espai de referència sobre un tema més que cobert (la gastronomia) i seguir donant als teus seguidors dia rere dia una dosi inigualable de novetats i curiositats amb un to desenfadat, sentit de l’humor i un estil propi inconfusible.

 

* Amor a l’Art: faig trampes i repeteixo un dels blogs que Mosaics de Cultura també va nominar, però no me n’he pogut estar: una blocosfera activa necessita apassionats de totes les temàtiques que ens acostin en la nostra llengua a tot el que es mou al món, sobretot en tot allò relatiu a l’art (literatura, pintura, disseny, il·lustració…) perquè massa sovint mirem enfora sense conèixer prou el talent que tenim aquí.

 

* Sociological Images: un blog sobre sociologia escrit per dues acadèmiques americanes que publica reflexions sobre el nostre dia a dia i aspectes de la vida quotidiana que de vegades no sabem reconèixer amb un filtre crític o analític: la publicitat i els seus estratagemes, temes de gènere i igualtat, i com ens representen els mitjans en general. Us prometo que és molt més interessant que el que pot semblar per la meva descripció!

 

*Openculture: una de les meves altres fonts “secretes” de cosetes interessants, aques blog recopila els millors continguts culturals i educatius “gratuïts” i “lliures” que troba per la xarxa. Ciència, història, cultura… hi ha de tot i per a tots els gustos.

 

* Donant dades: si voleu un exemple de com fer un blog amb rigor periodístic o fins i tot acadèmic, no us perdeu aquesta joia de blog en català que encara no sé com no és més coneguda. Hi trobareu articles que profunditzen en temàtiques d’actualitat, ciència, socials, analitzen informes i notícies i ho fan sempre, com no, donant-nos totes les dades i les fonts. Per estar ben informats de veritat.

 

* SwissMiss: el blog d’una dissenyadora suïssa que fa anys que viu a Nova York. Des d’allà publica de fa temps aquest blog ple de petits articles sobre disseny, art, productes, apps, webs… que mai deixen de ser interessants. Un referent de qui aprendre i una font per afegir a la llista de lectura sense falta.

 

* The Kid Should see This: tot i que encara no en tinc cap de “kid” (per poc…) m’encanta aquesta descoberta recent. Un blog que recopila “vídeos interessants per a nens que no estan fets per a nens”. I qui diu que són interessants per a nens diu que ho són per a tothom , de 0 a 99 anys. Quina sort els nens d’avui en dia, tota la xarxa per explorar, tant més que Barrio Sésamo!

Aprofito per demanar-vos que si coneixeu blogs que us han captivat recentment, no dubteu en deixar-me un comentari amb l’enllaç per a que hi poguem fer tots un cop d’ull!

 

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: