Bon cap de setmana i bona lectura! Aquests dies se m’han acumulat tants enllaços que donaria per un parell de reculls… som-hi!

 

Aquesta setmana hem llegit…

 

… sobre la trobada anual a Xile dels equips internacionals que participen al concurs Google Lunar XPrize, una iniciativa del gegant de la cerca que busca premiar qui sigui capaç de fer arribar un robot a la lluna, que aquest n’explori almenys 500m de superfície i envïi vídeo, imatges i dades a la terra. Entre els participants hi ha un equip català, el Barcelona Moon. Us recomano aquest vídeo resum del projecte (molt “Hollywood”!):

.

…després de recents incidents de comptes a Twitter que han estat “hackejats” (entre altres, el de l’agència de notícies AP), l’empresa ha anunciat que està treballant en oferir un sistema de doble autentificació per a oferir més protecció als usuaris.

.

…en innovacions menys crítiques però segurament igual d’esperades, l’empresa Pizza Hut ha desenvolupat una app per a Xbox que permet als usuaris de la vídeo-consola demanar el sopar sense haver de deixar la partida ni la pantalla per a haver de fer una trucada. Realment hem arribat molt lluny respecte al futur que ens pintava “La Red” 😉 Aquí la podeu veure en acció:

.

…pel que fa als smartphones, m’ha semblat rellevant aquest estudi publicat a Forbes que demostra que, malgrat que Android segueix augmentant en nombre de dispositius venuts, entre la generació dels joves coneguts com a “Millenials” (nascuts entre el 83 i el 95), Apple segueix sent líder.

 

…sabíeu que la Polícia espanyola ho peta a Twitter amb el seu compte @Policia? En aquest article expliquen una mica com operen i els secrets del seu èxit.

.

…. la sempre genial revista WIRED celebra els seus 20 anys i ho fa amb un especial sobre les persones, idees, empreses, fenòmens, etc que han dibuixat el futur en el que vivim ara. Hi ha bon material de lectura per una bona estona!

.

…Eric Schmidt, CEO de Google, publica un llibre sobre el futur de l’era digital. Aquest article a la CNN recull sis prediccions que fa: l’augment de la web mòbil, la importància de la privacitat, del núvol

.

la Casa Blanca americana segueix imparable a les xarxes socials: ara anuncien també presència a Tumblr, on prometen informació de govern, GIFs animats i fotos adorables del gos presidencial, Bo: whitehouse.tumblr.com

.

…m’han encantat aquestes imatges de la col·lecció de fotografies d’un artista canadenc que “desmunta” aparells tecnològics i en fotografia totes les peces un cop descomposats. Sabeu què és això?:

.

.

…és interessant aquest assaig d’un periodista americà al que la revista The Verge va pagar durant un any per no utilitzar per a res Internet. Explica com al principi va ser més productiu però és una reflexió interessant sobre com tendim a donar la culpa a la tecnologia pel que de vegades és només un problema de disciplina i organització personal.

.

…i per acabr, com sempre, amb un vídeo, us deixo aquest “gag” de l’humorista francés Rémi Gaillard on es pren la idea de “seguir a Twitter” molt literalment. WTF??:

 

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: