Un dels avantatges de viure cada cop més la nostra vida a la xarxa és que, gairebé sense voler-ho, anem creant un registre del que fem, els dies especials, les coses que hem vist, el que ens ha passat per cap i hem piulat… I que després, passat un temps, podem fer una mirada endarrera i recuperar aquests records. Avui us porto dues aplicacions especialment dissenyades per a fer això:

 

1. Timehop – gratis

Tan senzilla com efectiva, Timehop recupera les teves publicacions i esdeveniments a Twitter, Facebook, Instagram i Flickr i el rodet de la càmera del teu móbil. Un cop al dia t’envia una notificació quan el teu Timehop està llest i ja pots revisitar què vas fer fa un any, dos, tres, quatre… els que faci que tens activitat en aquestes xarxes. Si tens amics que també l’utilitzen pots connectar amb ells i publicar els millors records per a compartir-los amb ells. També pots publicar de nou qualsevol activitat a Facebook o a Twitter. Si no tens un iPhone (malauradament per ara no hi ha versió Android), o prefereixes rebre-ho a l’ordinador, hi ha l’opció a subscriure’s-hi per email i t’envien el teu “recull de records” cada dia.

 

 

2. Everyday.me – gratis

Si voleu una solució una mica més completa (i un pèl més complexa), Everyday.me és una app que ens ajuda a crear un “diari de records intel·ligent”, capturant la nostra activitat a la xarxa (Facebook, Twitter, Instagram i Foursquare). La diferència és que ens permet afegir manualment detalls addicionals: fotos, vídeos, emocions, idees… per anar creant un diari més complet. També té una funció “blast from the past” que et recorda que vas fer ara fa un any però a diferència de Timehop, pots anar “viatjant” per la teva activitat dies, mesos i anys endarrera en qualsevol moment i ho pots fer a través de l’app (només per iOS) o a través del navegador a Everyday.me. Si vols extra seguretat, també pots fer-ne còpies de seguretat setmanals a Dropbox o a Evernote, per assegurar que no oblidaràs mai res.

 

Que gaudiu viatjant pel passat! :-)

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: