Avui fa 4 anys que vaig publicar el primer article a Betes i Clicks. Com passa amb els gossos, els anys per a un blog no passen com per a les persones així que ja quasi estem parlant d’un blog de “mitjana edat”. Ara és el moment de patir una crisi existencial i canviar-ho tot, per això aviat farem un canvi de look amb una nova plantilla i estructura. Però no patiu, els continguts seguiran igual i els amics (tot i que això ja és cosa vostra) també. Així que aprofito per donar-vos les gràcies per tot aquests anys, per als que hi sou des del dia 1, per als que sempre teniu un RT a punt a Twitter i per als subscriptors nous que arribeu cada setmana: per molts anys a tots!!

 

L’any passat vam fer un repàs en detall de tots els temes que havíem tractat al blog des de l’inici, destacant els articles més interessants sobre cada tema. Aquest any, per fer les coses una mica del revés, m’he dedicat a fer arqueologia pels arxius i les catacombes del blog per re-pescar aquells articles curiosos, interessants i peculiars que, amb el temps han anat passant desapercebuts. Confesso que algunes d’aquestes eines fins i tot jo havia oblidat que existien ni que n’havíem parlat. Així que, com si fossin nous de trinca, aquí teniu 13 articles de Betes i Clicks que és molt probable que no hagis vist:

1. Visita el patrimoni de la UNESCO a través de Google Street View

Passeja per llocs històrics sense sortir de casa gràcies a un dels projectes més inspiradors de la gent de can Google.

 . 

2. Moodstream: inspira’t amb música i imatges

Una aplicació creada per Getty Images que combina música, imatges i vídeo per crear “streams” o fils continuus adaptats a cada estat d’ànim.

.

3.  Envia’t un email a tu mateix en el futur

Escriu-te un email i programa’l per a que t’arribi qualsevol dia que vulguis entre avui i el 2038.

.

4. Notepad.cc: El teu full de paper virtual

Una eina de productivitat tan senzilla com útil que, anys més tard encara recomano a tothom.

 .

5. Health Month: un joc per millorar la teva salut

Una aplicació curiosa i divertida que aplica la filosofia del joc i la competitivitat a un tema seriós: la nostra salut.

.

6. Qwiki: genera vídeos explicatius sobre qualsevol tema

Una eina que, per a qualsevol temàtica que li plantegem ens retorna les dades que troba en forma d’un “vídeo” amb narració que ens explica d’un cop d’ull el tema que li hem plantejat, utilitzant diferents tipus de fonts disponibles a la xarxa: textos, imatges, vídeos…

.

7. Visualitza qualsevol recull de dades amb Many Eyes

Patrocinada per IBM i creada per uns investigadors de la companyia, Many Eyes ens permet crear, compartir i explorar visualitzacions creades pels altres usuaris

.

8. MapCrunch: viatja aleatòriament pel món amb Google Street View

Una web senzilla amb una premisa ben simple, ens permet “teletransportar-nos” aleatòriament cap a una imatge capturada per Google en gairebé una trentena de països.

 

.

9. Two of us: intercanvi de somriures amb extranys a la xarxa

Comparteix un somriure teu i a canvi, obtindràs un altre somriure aleatori d’un extrany, especialment per a tu!

 

.

10. Spreecast: emet en vídeo des del teu propi canal online

Una plataforma de vídeo que ens permet crear el nostre propi canal i emetre públicament en uns pocs passos senzills. Només necessites una webcam (i una mica de sentit de l’espectacle o alguna cosa a explicar).

.

11. Tubalr: la manera més senzilla d’escoltar música de YouTube

només cal que posem el nom d’un artista o grup de música que ens agradi i triem si volem escoltar només la seva música (“only”) o la d’artistes similars (“similar”).
Llavors Tubalr ens generarà una llista de vídeos trobats a YouTube que s’aniran reproduïnt de manera contínua un rere l’altre

12. Fanmix: no perdis el fil de cap conversa a les xarxes socials

Una aplicació web que ens permet gestionar les converses a Twitter de la mateixa manera que estem acostumats a treballar amb l’email.

 

.

13. Cinemagram: una app que converteix les teves fotos en gifs animats

No és una app de fotografia com les altres, sinó que aquesta ens permet crear “cinemagraphs”, aquest curiós híbrid entre una fotografia i un vídeo

 

 

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: