Bon dilluns! Per a alguns potser avui comença la darrera setmana de feina abans d’un descans (merescut?) per Nadal. En tot cas en un no res tenim aquí els dies de família, grans àpats i troncs màgics. Mentrestant però el món 2.0 segueix com sempre en moviment, avui us portem un recull de novetats i lectures interessants.

Aquesta setmana hem llegit…

 

110 prediccions per als propers 110 anys, un article publicat a la revista d’enginyeria Popular Mechanics i que, consultant amb experts en diverses disciplines ha intentat fer un dibuix del que ens espera per al proper segle. Entre les prediccions: entrenadors robòtics per als esportistes, les contrassenyes seran obsoletes, el nostre genoma totalment seqüenciat i granges verticals.

 .

…parlant de prediccions, com deiem la setmana passada, el Sant Pare ja ha començat a twittejar. Ha començat per respondre a preguntes que li fan els fidels i les va twittejant (sense donar crèdit… però suposo que li haurem de perdonar…) seguides de les respostes. El seu primer tweet:

.
…recordeu el recull d’enllaços on realitzar cursos de nivell universitari gratuïts a la xarxa? Doncs les universitats angleses, que volen competir amb la oferta de les plataformes americanes com EdX i Coursera han creat la seva pròpia, FutureLearn, que estarà disponible properament.

 .

…més a prop de a casa nostra, llegim que el Termcat ha normalitzat la terminologia bàsica de les xarxes socials, especialment els conceptes propis de les més grans: Facebook i Twitter. Entre d’altres coses tenim termes normatius per parlar dels avatars o de gestors de comunitats en línea (els entranyables “community managers”), i apareixen noves accepcions per a la paraula “amic” (ara també, persona que t’ha enviat una sol·licitud i has acceptat no fos cas…). Prometo fer-hi un bon repàs i parlar-ne més al blog (avui l’enllaç no em funciona)

…la bona notícia de la setmana: Google Maps torna a l’iPhone en forma d’aplicació per a iPhone. Amb un re-disseny des de zero i optimitzada per als iPhones 5, els usuaris podrem tornar a la seguretat de que gràcies a que els millors mapes i el millor dispositiu ja tornen a ser amics, no anem perduts pel món. Arriba Nadal abans d’hora! :-) Ja la podeu descarregar!

…la mala notícia (tot i que previsible, no ens enganyem): Facebook ha confirmat que està estudiant com començar a monetitzar Instagram i pinta que probablement serà a través de publicitat. O és que estem disposats a pagar per a que sigui rentable?

.

…però tornem a Google i als seus mapes: m’ha encantat aquesta web creada pel gegant tecnològic per promoure i explicar què hi ha darrera les seves aplicacions de mapes i les possibilitats d’aquestes, especialment per a programadors. Amb el títol “Més que un mapa”, hi podem trobar casos d’èxit i demos com aquesta visualització de vols en temps real o aquest viatge en tren pels Alps.

…una curiositat de la setmana, d’aquelles que ens fan sentir vells és que l’SMS ha complert 20 anys recentment. M’ha agradat aquest article que en fa un  repàs nostàlgic dedicat als primers missatges de 160 caràcters que ens van robar el cor.

.

…i l’altra curiositat, l’enllaç friki de la setmana va per aquest compte de twitter on els missatges es publiquen connectats a un teclat cobert de greix on van els ocells a picotejar. Amb aquest invent, creat per un artista de letònia, podem dir que efectivament llegim com “piulen els ocells”. Els podeu seguir a @hungry_birds

 

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: