La passada setmana va sortir la nova versió del sistema operatiu per a iPhone, l’iOS6 i es va parlar molt de que la Siri ja parla castellà o dels nous mapes d’Apple que van decebre tothom. Però una nova funcionalitat que no s’ha comentat molt és una petita millora a l’aplicació de fotos que ens permet compartir fàcilment les millors imatges amb els nostres amics, tant si tenen iPhones o iPads com si no.

Un cop hagueu actualitzat al nou sistema operatiu el primer que notareu és que ara hi ha una secció nova dins l’app de photos, amb l’icona d’un núvol trobem l’apartat de “Streaming”:

Per crear un nou àlbum compartit només hem de clicar al botó de “+” a la cantonada superior esquerra i ens apareixerà el següent menú on podem posar nom a la col·lecció de fotos que volem compartir o “seqüència”. Podem triar compartir-la amb els nostres contactes que també tinguin iPhones i iPads (amb iOS6) posant el seu email al camp “per a”. Llavors l’àlbum també els apareixerà a l’apartat “Streaming” de la seva app de Fotos al seu móbil o tableta.

 

Per afegir fotos a un àlbum compartit només hem d’anar a veure totes les nostres fotos i sel·leccionar-ne una (o diverses). Llavors cliquem al botó de compartir (el rectangle amb una fletxa que trobarem a la cantonada esquerra inferior) i ens sortirà aquest menú d’opcions per compartir. Escollim “Fotos en streaming”, a dalt a la dreta:

Llavors ens deixarà escollir on la volem publicar, en un àlbum compartit que ja tenim creat, o si en volem crear un de nou:

Podem veure i editar els àlbums compartits en qualsevol moment, i totes les persones amb qui els compartim també hi poden publicar les seves fotos a través del seus iPhones o iPads. És perfecte per crear per exemple un àlbum amb els familiars o per compartir totes les fotos que hagim fet un grup d’amics un cap de setmana junts. Per posar un exemple he creat un àlbum amb fotos del meu gos :-):

Tots els particpants a l’àlbum compartit poden deixar missatges i fer “m’agrades” a les fotos, convertint-ho en una mena d’àlbum de Facebook molt més privat:

Però això no és tot! Si volem compartir les fotos amb algú que no té iPhone, també ho podem fer a través de publicar-les a la web.  Només cal activar l’opció “Lloc web públic” i generarà un àlbum a la xarxa

Aquest àlbum té un enllaç únic al que pot accedir qualsevol però serveix per compartir de manera més o menys limitada ja que no el trobaran si no tenen l’enllaç. Podem compartir l’enllaç amb qui toqui des del mateix iPhone a través de mail, sms, etc… Si visiteu l’enllaç de l’àbum compartit que heu creat trobareu una cosa així:

Podem veure cada foto en detall, fer que vagin passant en seqüència com una presentació i descarregar-les al nostre ordinador. Ja no teniu excuses per no compartir les millors fotos amb qui tu vols sense patir per la privacitat ni pel fet de que quedin a una xarxa social pública. Ah, i el millor de tot és que “guardar” aquestes fotos de manera compartida no et costa espai d’emmagatzematge extra a iCloud.

Feu servir les fotos en streaming amb el nou iOS6? Quin ús els hi doneu?

 

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: