Aquesta setmana he llegit un munt d’articles que analitzen qui fa servir les xarxes socials, per a que, quina prefereixen i quina abandonen. Sembla que hi ha molt de moviment… i molt d’anàlisi d’aquest moviment! Potser és que s’acosten les vacances i la gent està inquieta per sortir al carrer i marxar de davant les pantalles.

Aquesta setmana hem llegit que…

…un estudi fet a una universitat anglesa observa que les xarxes socials generen ansietat, sentiments negatius, preocupació i manca de confiança en un mateix. Vaja, d’una banda no m’extranya però de l’altra… l’estudi és limitat i hi trobo a faltar una mica de balanç amb anàlisi del costat positiu.

 

…per anàlisi, aquest fet per un departament d’analítica interna del propi Twitter, que ha observat canvis en la manera que twittegen les persones arreu del món durant les mateixes franges horàries. Comparant el volum de tweets (en taronja, més volum) entre Nova York, Tokyo, Istambul i Sao Paulo, veiem diferències significatives, com ara el fet que els japonesos gairebé no twittegen en horari laboral. És aviat per extreure’n conclusions però està clar que cada vegada aquests anàlisis permetran estudis antropològics i sociològics en més profunditat.

…per si encara no us n’heu assabentat, estem contents de sentir que, després de Twitter, Tumblr també estarà en català properament. M’agrada molt Tumblr.

…entre les notícies destacades del sector tecnològic dels darrers dies, hi ha el nombrament de Marissa Meyer (directiva de Google) que passarà a ser la CEO de Yahoo! Hi ha molts detalls sorprenents i dignes de comentar, entre ells, que és la 7ª persona en accedir a aquest càrrec en 5 anys, si Yahoo! és encara a temps de sortir-se’n, el fet que (malauradament) sigui oc freqüent que sigui una dona que accedeix a un càrrec així, que té només 37 anys i que, per si fos poc, està embarassada. Li desitgem molta sort!

…tornant a les xarxes socials del moment, ens ha semblat interessant aquest article que comenta un estudi on s’ha observat un fenòmen que ja fa un temps que passa: els adolescents van abandonant Facebook en favor de Twitter. Un dels motius és precisament que Facebook és tan popular que hi ha fins i tot els avis, i clar, “ja no mola”.

…parlant d’abandonar xarxes socials, un punt d’humor i d’ironia veure que Lilly Allen, una cantant anglesa que va arribar a la fama gràcies a MySpace, ja ni tan sols en recorda les seves claus d’accés. Com passa el temps!:

 

…seguint amb les xarxes socials i les coses rares que fem els humans: sembla ser que tan utilitzar Facebook i altres eines com el video chat o Skype està portant més i més gent a fer-se cirurgia estètica per millorar la seva imatge de perfil de manera definitiva. Si no vols que se’t vegi papada, pots operar-te, o moure la webcam més amunt, dic jo.

…ja us he dit que avui el tema de les xarxes i que hi fem i deixem de fer està molt “a la page”. Sobretot el tema de la gent que abandona Twitter. A La Vanguardia repassen alguns dels motius pels quals alguns usuaris, frustrats amb l’eina, deixen de piular.

…al New York Times expliquen com els famosos, aconsellats pels seus equips de relacions públiques, cada vegada s’ho pensen més abans de twittejar, ja que cada missatge són 140 caràcters de possibilitat de pifiar-la i fer més mal que ve a la seva imatge.

…i en contrast, un grup que si que utilitza molt Twitter i cada vegada més és el dels actors i actrius del porno. Sembla ser que els està permetent accedir a un públic més ampli i sortir de “l’obscuritat” del sector. Els aficionats (o no) als seus films poden descobrir les seves altres facetes, com la d’una actriu que és amant dels llibres i novel·lista en els seus temps lliures.

…un dels links més interessants de la setmana és aquesta pàgina interactiva on podem veure l’evolució de la web i les seves diferents tecnologies i navegar-hi. És de mal explicar però és forá impressionant, us recomano que hi cliqueu i hi veieu per vosaltres mateixos.

 …una altra novetat de les darreres setmanes és la recent estrenada app per a iPhone dels gimnasos DiR, una app des de la qual pots reservar plaça a les activitats que vulguis i configurar-te la teva pròpia agenda, a banda d’altres funcionalitats molt interessants. Un bon exemple del que les empreses poden oferir a nivell d’app, més enllà de les webs o apps purament informatives.

…i per acabar, una nota dolça sobre el potencial de la tecnologia: us deixo amb la imatge d’aquest soldat/pare llegint un conte al seus fills a través de Skype :-):

Que tingueu una bona setmana!