De fet, avui l’article s’hauria de titular “aquestes darreres setmanes” hem llegit que… , ja que tornen els reculls després d’una petita pausa al blog. La veritat és que al llarg d’aquest descans he recopilat un grapat de contingut molt interessant, així que espero que els propers reculls us compensin als que els hagueu trobat a faltar!

Aquesta setmana hem llegit…

…un bon article d’opinió sobre “el bo que té Twitter”, en contrast amb algunes opinions d’autors i personalitats que en critiquen la falta de profunditat i que no permet arguments detallats. Estic completament amb l’autor en que molt sovint els que són crítics amb les noves possibilitats de comunicació cauen en la fal·làcia de que un mitjà substuïrà l’anterior. La realitat és que Twitter, els articles en profunditat o la comunicació cara a cara són completament compatibles.

 

…la gent de Google no deixa de sorprendre amb curiositats com aquesta: un “joc” basat en Google Maps en que hem de moure una boleta a través dels carrers fins a una destinació en un cub tridimensional. És molt menys complicat i divertit si ho proveu per vosaltres mateixos!

 

…el típic article del New York Times analitzant com les xarxes socials impacten diferents detalls de les nostres vides: aquest cop li toca tractar les relacions de parella 2.0, concretament, els problemes que poden sorgir quan un membre publica al seu canal de Twitter detalls que l’altre no voldria fossin públics. Trobo que és un problema de fàcil solució, la veritat…

 

…a aquest pas, aviat podrem veure qualsevol racó del món amb Google Maps: ara també la Casa Blanca per dins. M’hi he passejat una mica i no, no m’hi he trobat a l’Obama…

 

…sembla que des de Hollywood s’han adonat que analitzar les opinions que milions de persones comparteixen lliurement a través de Twitter és una bona manera d’adaptar les campanyes de marketing de les noves pel·lícules per a assegurar-ne l’èxit. L’altra vessant d’aquesta tendència és que les opinions dels usuaris que han vist una pel·lícula a Twitter poden realment impactar l’èxit d’aquesta passada la setmana de l’estrena…

 

…costa d’obenir dades oficials sobre l’ús de Twitter a l’estat espanyol i per això he trobat interessant l’anàlisi fet per adigital a través d’enquestes. Aquí trobareu un document sencer d’estadístiques sobre Twitter a l’estat espnayol amb data de maig de 2012.

 

…no sé si ho sabeu però s’ha estrenat recentment una pel·lícula basada en el joc “hundir la flota” (realment s’estan acabant les idees…). Inspirats per això, un grup de gent ha decidit gravar aquest trailer per a una pel·lícula basada en Tetris. Podria passar!

…i parlant de pel·lícules, crec que és bona notícia que s’ha confirmat oficialment que Aaron Sorkin (guionista de “The Social Network” i de la sèrie “West Wing” serà l’encarregat d’esciure el guió de la pel·lícula basada en la biografia oficial de Steve Jobs. Ja tinc ganes que s’estreni!

…m’ha semblat interessant aquest gràfic que detalla la situació de les llengües més parlades del món, sobretot per aquest detall on contrasta la quantitat d’idiomes que existeixen amb el top 10 d’idiomes a la xarxa. Un tema que a nosaltres ens interessa especialment.

…i per acabar, no us perdeu aquest recull de productes Apple falsos: des de campú a cuinetes de gas, n’hi ha per a tots els gustos. El meu preferit? Les pomes “apple” ;-P

 

Espero que passeu un bon diumenge!