Bon dilluns! Aquesta setmana el recull arriba una mica més tard, però a canvi us prometo que ve ple d’enllaços interessants! I finalment anunciarem qui ha estat el guanyador del llibre de cuina d’Angry Birds (llegiu fins al final)!

 

Aquesta setmana hem llegit…

 

…l’entrevista que m’han fet al Canal Digital de NacióDigital.cat, on parlo de com preparo els articles, com va el llibre, com començar un nou blog i alguna recomanació de blogs per a seguir. Espero que us agradi!

 

…llegim que, després de la polèmica per les males condicions de treball a les fàbriques dels principals proveïdors d’Apple en l’elaboració dels iPhone, la companyia ha encarregat un informe del que es derivaran millores en les condicions laborals de les plantes a la Xina. Bona notícia! (gràcies a @fullaraka i @cucsariok)

 

…una de les curiositats més simpàtiques ve de la mà de Google, que amb motiu del dia d’April Fools (el dia dels innocents versió yanki) ens porta Google Maps en 8 bits. Podeu navegar per tot el món (i fins i tot Street View!). En aquest vídeo paròdia ho presenten com a un nou joc per al sistema de videojocs NES :-)

…m’ha semblat interessant aquesta iniciativa solidària d’un famós: el cantant Bon Jovi està promovent un projecte en benefici de les persones sense llar. El que és novedós és la manera en que es planteja: es tracta d’un concurs dotat amb 25.000$ per a desenvolupar una app que proporcioni informació a temps real sobre els serveis disponibles (serveis socials, mèdics, menjadors públics, albergs on passar la nit…). Molta d’aquesta informaicó no és fàcil de trobar de manera agregada, és de difícil accés i no està actualitzada. Els impulasors de la iniciativa pensen que una app podria solucionar aquest problema.

…com ja devíeu estar esperant, només era qüestió de temps i el dia ja ha arribat: Obama estrena el seu compte a Pinterest. Gestionat pel seus responsables de campanya, als seus 8 taulells hi trobareu fotos de la familia Obama, de seguidors, de productes de campanya… i fins i tot receptes (com no!) inspirades en ell:

 

…en temes més seriosos, us recomano aquest article a la revista Forbes sobre GitHub i la democtratització de la programació. Si, com jo, no sabeu programar i veniu més de la visió de negoci, no deixeu de fer-hi un cop d’ull per a conèixer GitHub, una comunitat de programadors on es comparteix codi i coneixement, i entendre el potencial que té a nivell no només purament tecnològic, sinó d’innovació col·lectiva.

 

…m’ha fet molta gràcia aquesta vinyeta del sempre excel·lent còmic xkcd. Què passa quan depenem massa de les opinions online quan anem de compres?

 

…anem acabant amb una de les notícies més retweetejades de la setmana, per als que encara no n’hagueu sentit a parlar: ha nascut Shitter, una nova empresa que per “només” 35$ convertirà els teus tweets en 4 rotllos de paper de WC. Aquí vindria una reflexió sobre com d’efímera és la xarxa, la banalitat del contingut i la condició humana 2.0, però me l’estalvio per a que pogueu anar a encarregar els vostres rotllos.

…i per acabar: qui ha estat l’afortunat guanyador del llibre de cuina Angry Birds de la setmana passada? Doncs les fantàstiques receptes d’ou aniran a parar a casa la Mireia! Ara m’hi poso en contacte (i li demanaré que m’envïi una truita quan el rebi…)

Bona setmana a tothom!