Una mica de lectura de diumenge… Després d’un cap de setmana extra-llarg de pont i de descans, se m’estan acumulant els enllaços. El recull d’avui és especialment sucós!

 

Aquesta setmana hem llegit que…

 

…a aquestes alçades no serà perquè ho llegiu aquí que sabreu que Facebook ha comprat Instagram per 1.000 milions de dólars. Si us interessa aprofundir en el tema, m’ha semblat interessant aquest article que explica la història de la creació d’Instagram, com ha arribat fins aquí i la importància de les relacions socials establertes amb altres emprenedors, experts, inversors

 

…confesso que no sóc gaire experta en el tema videojocs (ni en jugar-hi, des que la Super Nintendo va passar de moda, ja ho he trobat tot molt complicat, de fet fins i tot em costa passar-me l’Angry Birds). Tot i això, em sembla interessant aquesta exposició que s’ha inaugurat al museu d’art americà Smithsonian titulada “L’Art dels Videojocs”. Es tracta d’una exposició multimèdia amb exemples de 80 videojocs i 20 consoles diferents dels darrers 40 anys. Us deixo aquí el tràiler de presentació:

…parlant de jocs, us recomano aquest article interessant sobre l’univers dels petits videojocs “tontos” super-addictius, una tradició nascuda fa dècades amb grans clàssics com el Tetris. El millor de tot és que a l’article també hi ha un joc tonto, al que podem jugar amb el teclat :-) I és addictiu!

 

…l’enllaç més sorprenent de la setmana i que no us podeu perdre és aquest “anunci fet amb art en tweets” creats per a Smart a Argentina. Per a veure l’anunci ho podeu fer des del perfil de Twitter @SmartArg, avançant tweet a tweet amb la tecla “j”. Sembla que només funciona des de mac, així que per a la resta, en aquest vídeo podeu veure l’efecte que fa l’anunci. M’encanta!

…un altre article en profunditat interessant que he llegit aquest cap de setmana és aquest anàlisi de la situació de Sony (que acaba de tornar a canviar de president), que no té beneficis des del 2008. Perquè Sony va deixar passar les innovacions clau en els mercats on era líder (reproductors de música, televisió…)? Sembla ser que la falta de coordinació entre els diferents departaments, enginyers que treballen aïllats i la seva insistència en protegir els sucosos marges dels artistes que representava en el seu segell discogràfic en tenen la culpa.

 

…un altre dels motius per la crisi de Sony és la competència d’altres països asiàtics en la produccií i desenvolupament de tecnologia. Un exemple, les fàbriques xineses on es produeixen els iPads. M’ha semblat curiós aquest vídeo on veiem com és el dia a dia dins d’una d’elles:

…per als que us interessa com és la vida de les grans empreses tecnològiques del moment, no us podeu perdre aquest article sobre com Google fomenta la salut entre els seus treballadors a través de diverses iniciatives a la cantina (com plats més petits, posar les amanides i l’aigua més accessibles que altres opcions menys saludables, etc…)

…l’invent curiós i útil de la setmana són aquests auriculars anomenats EarHero, i que prometen ser els més segurs del món. L’avantatge? Et permeten sentir el soroll del carrer i evitar així que t’atropelli un autobús mentre camines escoltant música pel carrer.

…perdoneu que no ho hagi publicat fins avui, el darrer dia per participar al concurs de microrelats negres de la Biblioteca del CEJFE. Per participar podeu enviar els vostres relats a través de Twitter amb l’etiqueta #cejfenegre o per Facebook, penjant-lo al mur de la pàgina de la Biblioteca del CEJFE: facebook.com/cejfe.biblioteca, també amb l’etiqueta #cejfenegre. Aquí trobareu les bases!

 

…i per acabar, el vídeo divertit de la setmana. Com seria Twitter si hagués existit als 80? :-)