Se’ns presenta un cap de setmana que per alguns serà llarg, per altres precedeix una setmana una mica extranya de ara treballar, ara descansar… us imagineu que totes fossin així? Crec que m’estimo més que no!

Aquesta setmana hem llegit que…

…el 77% de la població mundial té un contracte de móbil i gairebé un 30% dels móbils que hi al món ja són smartphones, una xifra que segueix creixent. En aquest gràfic podeu veure la distribució de tipus de móbils, sistemes operatius i marques:

.

…hem topat amb un projecte web molt interessant que es diu “Now I know” (ara sé), que recull petites entrevistes de pocs minuts amb emprenedors online i experts en emprenedoria sobre els seus èxits, fracassos i les lliçons que han après. Molt interessant, i en un format molt digerible.

.

…una de les curiositats de la setmana és aquesta web, Whale.fm on, gràcies a l’ajuda dels internautes, un grup de científics intenta classificar el llengautge de les balenes, identificant els diferents dialectes que utilitzen i els tipus de crits que emeten. Per participar només cal que escoltis uns cants de balenes i ajudis a identificar a quins altres crits s’assemblen. És un bon plan per relaxar-se…

.

…pels amants de les photos fetes amb iPhone, he trobat un infogràfic que recull com reproduïr amb càmeres i pel·lícula (com es feia abans!) els diferents filtres d’Instagram. Per si mai voleu provar el tema analògic! Aquí us en deixo un parell, però podeu veure tots els filtres i el poster sencer, aquí.

.

…que el proper 19 de desembre s’ha organitzat una trobada GLAM-WIKI a Girona, on professionals del sector museístic-cultural de les comarques gironines es trobaran amb membres de la comunitat viquipedista catalana per intentar crear vies de col·laboració.

L’objectiu de la trobada és que els interessats puguin conèixer els entorns de treball de la Viquipèdia amb la intenció de construir una nova relació proactiva que aporti beneficis a ambdues parts, per tal d’oferir el coneixement generat als museus al màxim d’usuaris i amb la millor qualitat possible. Participaré en una taula rodona sobre El coneixement lliure, la propietat intel·lectual a Internet i la difusió cultural. Si hi aneu, aviseu-me!

.

…una altra curiositat que ha circulat aquesta setmana per la xarxa és un prodcute anomenat “Little Printer” (disponible a partir de 2012), una petita impressora que, un parell de cops al dia ens imprimeix un resum d’informació de la xarxa que és del nostre interès. Es pot configurar la informació que volem que inclogui (fotos d’amics, check-ins de foursquare, notícies, puzzles…) des del nostre móbil. La veritat és que no li acabo de trobar la utilitat però no em negareu que no és encantador, tan retro i futurista tot alhora!:

[vimeo http://vimeo.com/32796535]

.

…una de les poques grans obres que encara no s’havien editat mai en format de llibre electrònic, ja està disponible per a llegir des dels vostres dispositius. És notícia perquè es tracta ni més ni menys que de “Fahrenheit 451”, un gran llibre de ciència-ficció que vaticinava la desaparició dels llibres. I el seu autor, Ray Bradbury, s’havia mostrat fins ara contrari als e-books i a l’Internet, diguent que són “una gran distracció”.  No ho negarem, tampoc! :-)

.

la darrera versió de l’app de Google Maps per a Android inclou planòls interiors dels edificis. Ara podrem circular sense perdre’ns per alguns grans centres comercials o aeroports, ben guiats, com si anéssi pel carrer:

.

…i per acabar, el vídeo de la setmana és aquest curt-metratge d’animació fet amb “stop-motion” i Google Street View. No sé com explicar-lo, el millor és que el veieu, és meravellós!

[vimeo http://vimeo.com/32397612]

Bon cap de setmana!

Recordeu que hem estrenat unes noves subscripcions a Betes i Clicks. Ara podeu triar entre rebre totes les nostres actualitzacions per correu o rebre només una newsletter mensual amb el millor de cada mes i continguts exclusius. I abans de cap d’any sortejarem un premi entre tots els subscriptors!

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament