Només queda poc més d’una setmana per Nadal! Ja heu alimentat bé aquest tió? Se us està tirant el temps a sobre!

Aquesta setmana us portem un recull molt piulaire, hem llegit que…

.

...Twitter fa un repàs del millor de l’any, Year in Review on podem veure les històries més significatives, qui s’ha apuntat a twittejar aquest any, els temes més candents, els rècords de twitts per segon i el “tweet d’or” al més re-twittejat (un tweet promocionat d’una empresa de fast food, per sort, per una bona causa)

.

…la política corporativa d’Apple pel que fa a l’us de les xarxes socials i la web dels seus empleats s’ha filtrat públicament. Res sorprenent coneixent la importància que donen a la casa de la poma a protegir la seva marca, i en general, bastant sentit comú si no vols quedar-te sense feina, sigui a l’empresa que sigui: els empleats poden tenir webs personals, però no parlar-hi d’Apple, els empleats no haurien de comentar en webs o grups de temes Apple, no està permès especular en rumors, etc…

.

…parlant d’Apple, divendres passat es va inaugurar una nova Apple Store a l’estació de trens Grand Central de Nova York. La localització és espectacular, aquí i aquí en podeu veure algunes fotos.

.

…aquest article del NYT parla sobre com l’arribada de les xarxes socials està transformant el món de l’escalada i els esports de risc. Partint de la història d’un escalador que va fer un ascens perillosíssim mentre actualitzava minut a minut els seus seguidors a través de Facebook, l’article contrasta les opinions dels que creuen que s’està desvirtuant la naturalesa de l’esport contra els que creuen que té avantatges, com la seguretat.

.

…us recomano la sèrie d’articles del periodista Joan Carreras (aka @janquim) per al 3/24 anomenada “Tuitaires”. Es tracta d’una mirada a com les persones normals (en particular els catalans) utilitzem Twitter en el nostre dia a dia. Ja n’hi ha gairebé una desena que podreu trobar aquí, entre d’altres, sobre la nostra relació amb el menjar, la mort i l’enamorament. Us deixo aquí una petita presentació que ha preparat sobre el projecte, que ens sembla fantàstic!:
[slideshare id=10574978&doc=tuitairesa11-111213063453-phpapp01]

.

…un article, (llarguet) però molt interessant, a la revista WIRED reflexiona sobre el futur de la música, els serveis de streaming online, i la col·laboració entre Spotify i Facebook. Hem recorregut molt camí des de Napster, i encara en queda molt per veure on ens portarà aquesta revolució.

.

…l’empresa de móbils Samsung va portar a terme una iniciativa curiosa i original per promocionar el seu telèfon Galaxy Note: durant 4 dies, els usuaris podien enviar tweets al compte @samsungmobile amb el hashtag #createmytweet. Quatre artistes van escollir els millors tweets i els van “il·lustrar”, creant-ne una galeria. Aquí podeu veure el vídeo presentació de la campanya:

.

…un toc d’humor amb aquest infogràfic (aquí el veureu sencer) que ens ajuda a decidir si hauríem o no de twittejar. Aquí en podeu veure una part: :-)

.

…m’ha semblat interessant llegir aquest article en un blog (en anglès) on comparen Apple, Nintendo i Kodak, tres empreses innovadores (en algun moment), que han intentat reinventar-se amb més o menys èxit.

.

…i per acabar, de vídeo de la setmana, us deixo aquesta cançó d’un grup mític de Funk de Minneapolis que han decidit crear una nova formació i estrenar-se amb un “hit” inspirat en Twitter. La cançó, es diu #Trendin, i aquí en podeu llegir la lletra: