En la meva adolescència, quan un artista que ens agradava treia un disc, esperàvem ansiosos a veure quin era el “primer single” que estrenaven i com de guapo era el vídeo de la cançó. Era una època en què a l’MTV encara hi feien videoclips (quina bestiesa!). De vegades la bona música va acompanyada d’imatges inoblidables i entra tan bé pels ulls com per les orelles. Per als que enyoreu aquells temps, ara tenim Tubalr.

.

Aquesta aplicació web  és tan senzilla i tan el·legant que ha estat amor a primera vista. La premisa és la següent: només cal que posem el nom d’un artista o grup de música que ens agradi i triem si volem escoltar només la seva música (“only”) o la d’artistes similars (“similar”).

Llavors Tubalr ens generarà una llista de vídeos trobats a YouTube que s’aniran reproduïnt de manera contínua un rere l’altre. A la dreta veureu la llista sencera i podeu saltar d’un vídeo a un altre.

.

Si posem el vídeo a pantalla completa, s’aniran reproduïnt així un després de l’altre i serà com crear el nostre propi “del 40 al 1” :-) També funciona si hi accedim des del navegador en un iPhone o iPad.

Finalment, ens podem registrar amb un nom d’usuari i contrassenya i llavors per a cada vídeo tindrem una petita icona d’una estrella a dalt a la dreta per a marcar-lo com a favorit. Podem recuperar la llista dels nostres favorits quan vulguem i reproduïr-la de manera contínua.

.

Hi he estat jugant una estoneta i (per si a algú li fa gràcia) he fet una llista de favorits amb alguns dels millors videoclips que recordo. Veient la llista i l’estètica d’algun dels vídeos haurem de començar a admetre que tenim una edat, però la llista és de bon escoltar! 😉

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email totes les novetats, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: