Aquesta setmana sembla que la pluja ens ha donat una treva, però la veritat és que comença a refrescar, així que us portem un recull perfecte per llegir a casa portàtil o tablet en mà, al sofà i sota una manteta.

Aquesta setmana hem llegit que…

una colla de blogaires catalans ha impulsat la iniciativa “Blogs contra la fam”, per coincidir amb la crida del Banc dels Aliments de Catalunya que organitza un gran recapte per avui i demà, 25 i 26 de novembre. L’objectiu és recollir fins a 8 tones d’aliments de llarga durada (llegums seques, pasta seca, llaunes de tomàquet, conserves de peix, oli, llet…) així que, per a donar-hi suport, fins a 85 blogs de cuina hi han contribuït publicant una recepta senzilla i barat on hi pareix un d’aquests aliments. Totes les receptes s’aniran publicant a la web Blogs contra la fam. Enhorabona a tots per la iniciativa, és fantàstic que la blogosfera s’organitzi per una causa així, quin orgull! :-)

.

…que no content amb Twitter, Facebook i, recentment també Tumblr, ara el president Obama també s’ha apuntat a Google +, aquí podeu veure-hi el seu perfil. Voldrà dir això que té futur?

.

…seguint amb Google, sembla han decidit “jubilar” sis serveis que no eren rentables o no havien rebut la resposta del públic que s’esperava, entre ells el famós Google Wave. Us en recordeu? Quina bogeria!

.

…llàstima que quan ens en vam assabentar ja havia passat, però ens sembla interessant comentar que el Teatre Romea va organitzar un “Twittcol·loqui” amb els actors de l’obra “Qui té por de Virginia Woolf?”. Sembla que és la segona vegada que fan una iniciativa similar després d’una de les funcions. Podeu seguir el que es va fer i els futurs col·loquis que esperem que es facin amb el hashtag #twitteatre o al seu twitter @Teatre_Romea

.

…us recomanem fer un cop d’ull a aquesta web amb un recull d’eines creada per National Geographic al voltant del tema de l’energia, la seva generació i consum arreu del món. Hi trobareu visualitzacions i gràfics interactius a més de notícies i tota mena d’informació relacionada amb el tema.

.

…la setmana passada va ser el “National Unfriend Day”, organitzat pel cómic americà Jimmy Kimmel per promoure que fem neteja de tots aquells contactes que tenim a facebook que no són realment amics. Podeu veure el vídeo on presenta la iniciativa i la pàgina a Facebook. Potser hauríem de fer alguna cosa similar a casa nostra…

.

…la noticia friki de la setmana és de les bones: una empresa ha inventat un aparell que et permet “olorar” els tweets, m’agrades, “check-ins”, etc que reps als teus serveis online. Només ho has de configurar i cada vegada que un dels serveis que has definit envïi una notificació, l’aparell (de nom, Olly) emetrà un aroma (pots fer servir l’olor que vulguis: perfum, olis essencials, fruita…). Si en compres més d’un (a banda de que potser estàs per tancar…) podràs definir diferents olors per a cada tipus d’avís. Mmmm… a que huelen mis tweets?

.

…llegim que els iPhones són tan populars com a càmera de fotos, que no són només l’smartphone més utilitzat pels usuaris de Flickr, sinó que l’iPhone 4 ha sobrepassat en nombre de fotos totes les altres càmeres i és la més utilitzada, per davant dels models pés populars de Nikon i Canon.

.

…per anar acabant, un joc perfecte per aquell dia que estàs estressat i ja has hagut de llegir un document de més escrit en Comic Sans (sempre passa…). Kill Comic Sans i et quedes a gust!

.

…i de traca final m’haureu de permetre una mica d’auto-bombo i és que avui Betes i Clicks surt a La Vanguardia (edició Girona), amb fotografia i tot! Aquí podeu llegir l’article sencer.

Bon cap de setmana! :-)

 

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email totes les novetats, subscriu-te gratuïtament