Alguns (com jo quan ho vaig veure per primer cop) estareu pensant: “Oh no! Un altre servei de fotos online, nooo!”. Doncs no patiu, Pictarine és un servei que no suposa un lloc nou on emmagatzemar fotos sinó un panell de control des del qual podem gestionar molt cómodament totes les fotos que tenim distribuïdes a la xarxa.

Aquesta aplicació online, creada per un equip d’emprenedors francesos, ens permet connectar-nos als diferents serveis web on tenim allotjades fotos: Facebook, Picasa, Flickr, Twitter, Instagram, Picplz, Dropbox, Window Live i 500px (per ara):

.

Per a cadascun d’aquests serveis, Pictarine genera una estructura d’àlbums que replica la nostra original, és a dir, podem visualitzar tots els nostres àlbums de Facebook, els àlbums de Flickr, les fotos que hem penjat a Instagram, etc… Podem veure cada àlbum en detall, i veure també si les fotos tenen comentaris.

.

Un altre gran avantatge és que no només ens permet visualitzar en un mateix lloc les nostres fotos, sinó que “captura” també d’aquests serveis les fotos dels nostres amics de manera que podem fàcilment navegar per: els àlbums dels nostres contactes a Flickr, les fotos dels nostres àmics a Facebook, els Instagrams dels nostres contactes… tot sense sortir de Pictarine.

.

Un cop tenim accés a totes aquestes fotos (a les quals podíem teòricament accedir abans però de manera molt més complicada servei per servei) ens permet crear àlbums de Pictarine anomenats “Zests”.

Els Zests poden combinar fotos de qualsevol dels nostres serveis, d’àlbums nostres i dels nostres amics. Perfecte per exemple per recopilar en un sol lloc aquelles fotos de la calçotada on cadascú va fer el seu àlbum, o, com en el meu cas, juntar en un sol lloc totes les fotos del meu gos que tenia repartides a les diferents xarxes socials :-)

.

Un cop creat un Zest es pot fer públic (i tenim una URL pròpia per compartir-lo) o privat i compartir-lo amb fins a 25 contactes per email. Altres funcionalitats ens permeten “pujar” fotos del nostre escriptori directament a aquests serveis des de Pictarine i, si mai ens fa falta recuperar els arxius d’alguna foto, podem descarregar-les una per una o àlbums sencers.

Una eina molt útil i a la que cada vegada veig més possibilitats, us la recomano!

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres articles que us poden interessar: