…que els parlamentaris anglesos han decidit permetre l’ús de Twitter i de dispositius móbils en els debats del parlament. Amb una votació que va quedar amb 206 vots a favor i 63 en contra, es va decidir permetre’ls piular, sempre que es faci amb educació i sense molestar.

.

…la setmana passada llegiem que els treballadors de Google feien cervesa, doncs aquesta ens assabentem que els de Twitter, més refinats ells, han fet un vi, Fledgling Wine. De collita californiana del 2009, hi ha un Chardonnay i un Pinot Noir. Els podem comprar per 25$ dels quals 5$ van a una ONG que desenvolupa projectes educatius i d’alfabetització, Room to Read.

.

…que la història d’Amit Gupta, emprenedor reconegut als EUA (fundador de Photojojo entre d’altres) ens demostra el poder que tenen les xarxes socials més enllà de l’entreteniment o la informació. A l’Amit li han diagnosticat una leucèmia i necessita un transplantament de medul·la. Malauradament, hi ha pocs donants amb orígens al sud-est asiàtic (d’in prové la seva família) fet que dificulta trobar un donant compatible amb l’Amit. Per això, s’ha organitzat una campanya a la xarxa, “Amit Gupta Needs You”, amb Facebook i Tumblr, i alguns bloggers han ofert premis de desenes de milers de dólars al donant que sigui compatible. Encoratgen a tothom a registrar-se com a donant, també ho podem fer des de Catalunya.

.

…si sempre us havia plantejat com deu ser treballar en una de les empreses web més grans, YouTube ha creat el canal “Life at YouTube” on, en forma d’episodis, podem seguir les experiències dels treballadors, explicades per ells mateixos i difoses a través del seu propi producte:

.

…una de les novetats del nou sistema operatiu i dels nous models d’iPhone és Siri, un (una?) assistent personal que funciona a través de la veu i que ens permet demanar informació, fer trucades i interactuar amb el móbil com si fos el nostre majordom. Si teniu previst utilitzar Siri, per ara només està disponible en anglès, francès i alemany… així que val més que practiqueu si no voleu que us passi com aquests senyors japonesos. Afortunadament, sembla que Siri té molt sentit de l’humor, i ja comencen a sorgir webs encarregades de recopilar les respostes creatives que Siri dóna als usuaris que li fan preguntes impertinents.

.

…una de les curiositats de la setmana és aquest vídeo d’algú amb molta imaginació (i poca feina) que ha convertit un iPad en un Mac clàssic. Tan genial com inútil :-) Tranquils, si voleu saber com fer-ho, també han compartit instruccions.

.

un artista ha començat a crear obres basades en els gestos que fem amb les pantalles tàctils, amb una sèria titulada “Open Twitter. Check Twitter. Close Twitter.” Pintura de dits 2.0?

.

…i per acabar el vídeo friki de la setmana, un nou grup americà d’aquests en que 4 nois guapets (??) canten balades pop d’amor han tret una cançó sobre aquell moment en tota relació en que la cosa es posa sèria i ho anuncies a Facebook. Aviso que “Facebook Official” és tan horrorosa com enganxosa. De fet encara no m’acabo de creure que no sigui una paròdia a l’estil Berto & the Border Boys.

I ara, mentre seguiu ballant, us desitjo un bon cap de setmana! 😉

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament