La manera en què fem fotos ha canviat moltíssim, tampoc descobrirem res de nou. Però hem passat dels carrets de 12 fotos que portavem a revelar sencers (i llavors la meva mare em renyava per fer fotos als elefants del zoo en comptes d’als amics…) a fer centenars de fotos al mes que no surten de l’ordinador ni, amb prou feines, del móbil.

Però les fotos “de paper” tenen el seu encant, donen vida a les habitacions, es poden ensenyat¡r i compartir fàcilment i poden ser un molt bon regal per a qualsevol ocasió. Per això, avui volem reivindicar la foto enganxada amb xinxeta a la paret i us portem 3 serveis “desvirtualitzadors”:

1. Postcard on the run: Comencem amb una app per iPhone i iPad (s’estan desenvolupant versions per altres dispositius) que ens permet crear una postal a partir de qualsevol foto i enviar-la per correu a casa dels nostres amics i familiars com si es tractés d’una postal, amb un missatge personal i fins i tot la nostra firma al darrera. L’aplicació és gratuïta, podem utilitzar fotos fetes amb el telèfon o de Facebook i només hem de pagar per la postal a partir de 99 cèntims de $ (0.20 més per enviaments fora dels EUA).

.

2. Postcardly: un altre servei que ens permet enviar postals aquest cop a tarvés d’email. Només cal que creem una adreça d’email per cada persona a qui volem adreçar una postal (per exemple: iaianeus@postcardly.com) i llavors cada email que enviem a aquesta adreça es convertirà en postal, amb el text al darrera i la foto que adjuntem al davant. Molt pràctic per a viatgers amb família que no utilitza Internet. Hi ha plans mensuals a partir de 4,99$ per 5 postals  o un plan pre-pago de 20 postals per 19,99$. Un punt positiu: hi ha una prova gratuïta de fins a 3 postals. Un punt negatiu: per ara només es poden enviar a adreces dels Estats Units.

.

3. Postagram: ja vam parlar d’aquesta app al nostre recull d’enllaços per treure més profit d’Instagram. Un altre “generador” de postals que funciona amb la popular aplicació de fotografia per móbil. En aquest cas la foto és quadrada i es pot “retallar” de la postal per a guardar-la. Hi ha versió Android i web i el millor és que cada postal només costa 99 cèntims de $ per enviar arreu del món.

.

4. Picplum: Un altre servei per enviar fotos als familiars per a que les puguin enganxar a la nevera, però aquest cop en forma d’un sobre mensual amb les millors 15 fotos que sel·leccionem cada mes. Les podem pujar a la web o enviar-les per email i per 7$/mes per persona podem enviar un sobre a tants recipients com volguem. Una solució pràctica per a que l’avi tinguin totes les fotos del nét al dia, tot i que veig perillar el model de negoci a mesura que els avis són cada cop més 2.0.

.

Això és un article de Betes i Clicks, si t’ha agradat, subscriu-te o comparteix aquest article amb els teus amics. I no t’oblidis de VOTAR BETES I CLICKS ALS PREMIS BLOC CATALUNYA

Altres articles interessants: