Un dels principals problemes de Spotify prové d’un dels seus gran avantatges: amb tanta tantíssima música al teu abast en qualsevol moment, la decisió de què escoltar es fa difícil. Al final em trobo que acabo escoltant discografies senceres d’un mateix artista per no haver d’estar pendent, o llistes que faig quan tinc temps però que al final, és música que ja conec i no descobreixo res de nou que m’agradi.

Com sempre que tinc un “problema” com aquest, he fet una mica de recerca i he trobat 10 solucions interessants que ofereixen diferents possibilitats:

.

1. Artist Radio: per començar no cal ni tan sols sortir de Spotify per trobar aquesta funcionalitat de la que ja disposa però que sincerament, està una mica amagada. Quan ens posem a sobre de la pàgina d’un artista veureu que té 4 pestanyes, i la darrera es diu “Artist Radio”. Si hi anem ens genera una ràdio amb música continua en streaming basada en l’artista que hem escollit.

.

2. Echofi: una alternativa similar és Echofi, on entrem el nom d’un artista i ens comença a triar cançons que van sonant a Spotify. La diferència és que la “intel·ligència” de recomanació de Echofi es basa en el motor d’una empresa especialista en aplicacions musicals i les suggerències semblen millors. Les cançons van sonant seguides, l’aplicació les cerca automàticament a Spotify sense haver de fer res més. Una funcionalitat extra és que per a cada cançó, des de la web podem marcar si ens agrada o no ens agrada de manera que les recomanacions també es van adaptant al nostre gust.

.

3. More tracks like this: si en comptes de recomanacions basades en un artista les volem basades en una cançó concreta podem fer servir More tracks like this. Entrem la informació (nom i artista) o bé arrosseguem una cançó des de Spotify (molt pràctic) i cerquem. Llavors ens genera una llista de 10 recomanacions que podem anar escoltant individualment (fent click a l’enllaç a Spotify on s’obren directament) o bé amb el botó de la dreta arrosegant la llista a Spotify. Des de Chrome no em funciona l’opció d’arrossegar però podem fer “copiar” la llista d’enllaços a les cançons i fer “enganxar” un cop a Spotify si anem a “Play Queue” al menú de l’esquerra.

.

4. Spotibot: una aplicació molt popular amb més opcions i més diverses és Spotibot. Podem generar llistes de fins a 50 cançons a partir d’un o diversos (fins a cinc) artistes que, similar a l’anterior, podem arrossegar o copiar i enganxar a Spotify. Si utilitzem Last.fm (si no coneixieu Last.fm us recomano que feu un cop d’ull a aquest article, és el punt 6 de la llista) també podem utilitzar el nostre perfil (o el d’un amic amb bon gust!) per a generar una llista basada en les nostres recomanacions de Last.fm o les cançons que hi hem marcat com a preferides.

.

5. truShuffle: aquesta és una de les solucions que més m’ha agradat però també és una mica complicada de posar en marxa. Requereix que tinguis un compte a Last.fm i que facis “scrobble” del que escoltes des de Spotify (trobaràs l’opció a les “preferències” de Spotify). Llavors ens creem un compre a truShuffle i podem generar una llista de Spotify a la qual ens podem subscriure (i tenir sempre disponible). Aquesta llista es va generant automàticament afegint-hi noves cançons cada dia amb recomanacions “fresques”. Si una cançó no ens agrada, simplement la borrem de la llista. Podem ajustar el percentatge de similitud d’artistes i cançons per a les recomanacions, com més a prop del 100% més probable que la llista us encanti.

.

6. Spotiseek: un altre generador de llistes, o “mixtapes” que en diuen ells, a partir d’un artista. Llavors la llista es pot obrir directament a Spotify arrossegant o copiant i enganxant. Un punt afegit d’aquesta solució és que té aplicació per iPhone, perfecte per als que tingueu Spotify Premium i pogueu escoltar Spotify des del móbil (o iPad). També et deixa mirar les llistes creades recentment per altres usuaris basades en els artistes més populars i més cercats, per si no estem inspirats.

.

7. Spotify Hunted: si el que voleu és descobrir nova música aquesta és una gran opció. Podem escoltar les llistes de We Are Hunted (en vam parlar també, és el punt 1 de la llista) ara també des de Spotify (amb el botó de l’esquerra on diu “For continuous play…”). Les llistes es van actualitzant amb les 99 cançons més populars segons el que es “parla” a la xarxa, fórums, xarxes socials, blogs etc. Hi ha dues opcions, “populars” i “emergents” i si ens hi subscrivim és com una ràdio de novetats sempre al dia.

.

8. New on Spotify: una altra opció per trobar literalment “novetats” és aquesta web que recull totes les noves incorporacions al catàleg de Spotify de la darrera setmana. Només hem de triar el nostre “país” de la llista d’on està disponible Spotify, podem definir un gènere musical i ordenar per artista o popularitat per a generar una llista d’opcions. Recomanable sobretot si ets del tipus aventurer o t’agrada el techno suec.

 

.

9. Topsify: una altra opció per estar al dia de la més “rabiosa” actualitat són aquestes llistes que també s’actualitzen setmanalment amb les cançons del top 40 anglès, americà i suec. Hi ha també top 40 americà de R&B i de Rock i de Dance Suec. Si algun d’aquests tipus de música t’agrada és una bona opció. Només has de clicar sobre la llista que vols escoltar i s’obre a Spotify. Si t’interessa accedir-hi sovint, t’hi pots subscriure.

.

10. Soundmatch: aquesta solució està recomanada a la xarxa (he vist diverses opinions que en parlen bé) però en el moment d’escriure aquest article no funciona. Ho tornaré a provar més tard. També funciona si tens un perfil a Last.fm, només cal que entris el teu nom d’usuari i et genera una llista de reproducció a Spotify a la qual et pots subscriure permanentment i es va actualitzant en base a les teves recomanacions i als artistes que més escoltes.

.

Això és un article de Betes i Clicks, si t’ha agradat, subscriu-te o comparteix aquest article amb els teus amics. I no t’oblidis de VOTAR BETES I CLICKS ALS PREMIS BLOC CATALUNYA

Per saber-ne més NO ET PERDIS aquests altres articles: