Ja fa un temps vam fer una recopilació d’enllaços per a viatgers, una de les primeres que vam fer. Per als que esteu suportant aquesta calor pensant en les vacances d’estiu, les suggerències d’aquell recull encara són útils i us recomano que les consulteu: part 1, part 2.

En aquest temps però m’he anat topant amb més recursos online per a planificar viatges, alguns de nous i alguns d’imprescindibles. Així que, prepareu els bikinis, la crema pel sol, les sabates de caminar per museus i… som-hi!

.

1. Google Flight Search

Des de fa uns mesos Google té una funcionalitat de cerca específica per a vols. Podem cercar per exemple “vols de Barcelona a Nova York” o “vols des de Barcelona” i ens apareix un resultat específic generat per Google amb el resum de vols, horaris i companyies. Molt útil! Diuen que està disponible en 10 idiomes, entre ells en català, però la veritat és que ho he intentat cercant en la nostra llengüa i no me n’he sortit.

.

2. Airbnb

Aquesta web permet a qualsevol persona oferir i contractar allotjament a través d’internet, hi podem trobar des d’habitacions en pisos compartits, cabanes, apartaments urbans o mansions, per estar-s’hi una nit o uns mesos. La comunitat valora tant els hostes com els clients per assegurar la qualitat i que tothom es comporta com cal. La veritat és que hi ha algunes ofertes que no tenen punt de comparació amb un hotel, i no només pel preu!

.

3. Yapta

Aquesta web s’anuncia com el teu “assistent personal de viatges” i et permet fer seguiment de preus i disponibilitats per als vols i hotels que li indiquis. Per exemple, pots fer un seguiment dels preus d’un vol per saber quan et val la pena comprar, o també pots seguir els preus i la disponibilitat d’un hotel per saber quan el preu s’ajusta al teu pressupost.

.

4. Hipmunk

Una web senzilla però molt ben pensada que està revolucionant les cerques de viatges (una de les pitjors coses de planificar és la cerca…). Per començar hi ha el cercador de vols que et permet veure de manera molt visual el resum de vols entre dues destinacions, classificat per horari, preu, parades i “agonia” (un indicador que fa una combinació de tots els factors) i des de fa poc també, hi ha el visualitzador-comparador d’hotels.

.

5. Travelmuse

Amb funcionalitats similars a algunes de les webs que us vam recomanar en el recull anterior, aquesta aplicació permet recopilar els enllaços de totes les webs relacionades amb el viatge, inspirar-nos amb diverses eines de recomanació per a crear les nostres rutas, planificar-les i recollir-les en calendaris i mapes i evidentment, compartir-les amb el món o imprimir-ne una còpia. Pels viatgers del tipus “meticulós”.

.

6. Wanderfly

Si encara no tens clar on vols anar, pots utilitzar Wanderfly per a que et faci recomanacions. Només cal que triïs des d’on sortiràs, cap a on vols anar (un país, una zona, tot el món…) els teus interessos (aire lliure, aventura, platja, entreteniment, cultura, compres…), el preu, quan i per quants dies i wanderfly et fa un recull de propostes. Segur que hi trobes idees noves!

.

.

7. Glopetrooper

Per als viatgers de tipus més aventurer, us recomano aquesta web (amb un disseny molt xulo) que ens permet trobar companys de viatge. Ens podem unir als plans de viatge arreu del món que han proposat altres o anunciar els nostres plans i buscar altres interessats per gaudir de més seguretat, noves coneixences i companyia. Només per somniar amb els plans de viatge que hi ha ja val la pena!

.

8. Adioso

Creat per uns australians que volien trobar vols barats per Àsia, es tracta d’un cercador específic de vols. Cerquem com ho faríem en qualsevol cercador i podem ser tan específics com volguem: ” vols barcelona a parís la setmana que ve”, ” vols a Londres per menys de 200€”, etc. També tenen un recull d’ofertes del dia, mai se sap quan pot ser un bon moment de fer la maleta i marxar!

.

9. Stay.com

Un recurs molt interessant i que utilitzaré segur aquest estiu: tries la teva destinació i pots crear-te una guia de viatge a mida, amb la informació dels llocs, coses, etc que vols visitar, hotels on t’allotges i restaurants on menjar. Un cop la tens la pots compartir i entre d’altres coses descarregar-la al teu telèfon des d’on la podràs consultar quan siguis de viatge sense necessitat de connexió. Bàsic!

.

10. Gogobot

I per acabar, que en aquest recull no n’hi havia, una xarxa social específica per a viatgers i viatges, on pots demanar i oferir recomanacions entre els teus amics i altres viatgers. Molt completa i amb un munt de funcionalitats pròpies d’una xarxa social. Per als que us agradin les recomanacions dels que ja hi han estat abans.

 

Espero que us agradi i… bon voyage! 😉

I recordeu, la setmana que ve comencem el 1er curs per bloggers en català, gratuït i OBERT A TOTHOM! T’hi espero!