Bon dia, ja és divendres! Aquesta setmana hem llegit…

.

…que resulta que hi ha gent amb tan poca feina (i mala idea) que no se li acut res més que utilitzar els seus iPhones per enganyar els ocells i poder-los fer millors fotos. Es veu que algunes de les apps emeten versions tan realistes dels seus cants que els ocells es confonen i  abandonen els seus nius deixant-se fotografiar, fet que posa els pollets en perill. A banda que és lleig, ja se sap que millor no jugar amb “angry birds”…

…ens hem topat amb aquest fantàstic grup de Flickr dedicat a les fotos d’origami geek, o geekigami. Alguns dels nostres preferits:

.

…un article d’opinió interessant al NYT sobre com l’ús de les xarxes socials i altres noves tecnologies (com els móbils o els GPS) afecten la manera en que pensem, aprenem i en general, vivim. La pregunta és polèmica: “ens està tornant tontos Twitter?

.

…resulta que els músics de Pulp, en preparar el seu retorn als escenaris i recordar com anaven les seves cançons van fent un cop d’ull a les versions que persones anònimes n’han fet a la xarxa. El resultat és el PulpTube, i val la pena! (via @ganyet)

.

… aprofito per recomanar-vos que us doneu d’alta per a estar informats sobre un nou projecte web d’uns amics, ChangeYourFlight. Volen canviar les normes del joc del sector aeri i necessiten el nostre suport per poder negociar amb les aerolínees. Aneu-hi!

.

…una campanya interessant (i en la seva línea…) d’AXE en alguns països que permet als usuaris canviar els seus “status” de relació sentimental, amb resultats força divertits:

.

Facebook anuncia que utilitzarà el seu accés a l’enorme base de dades de fotografies d’usuaris i una tecnologia creada per Microsoft fa uns anys per col·laborar amb les institucions en detectar automàticament casos de pornografía infantil a la xarxa. Un d’aquells casos en que la tecnología ens pot ajudar a arribar a on els humans sols no podem i fer bé

.

….la Stefanie Gordon anava en avió per Florida quan el pilot els va avisar que potser veurien el llançament del transbordador. Molts passatgers en van fer fotografies però ella va ser l’única que la va twittejar (espero que no des de l’avió…), fet que li ha portat milers de seguidors, entrevistes als mitjans i potser finalment l’ajudarà a trobar feina. Ja sabeu, no us deixeu mail la càmera! La foto és força espectacular:

.

…i per acabar el vídeo de la setmana és d’en Cory Doctorow, autor d’un dels blogs més populars, Boing Boing i expert en temes de privacitat i xarxes que ens parla de com estem educant els nostres fills a acostumar-se a la vigilància la censura i la falta de privacitat. Argumenta que els hem d’ensenyar a superar tots aquests límits per a convertir-los en veritables ciutadans lliures. Les seves tesis són de vegades una mica radicals, però és una reflexió molt interessant.

Altres entrades interessants: